SPONZORIRANO

Spanoptic E26: ISO standardi

Spanoptic E26: ISO standardi

Spanoptic je Spanov podcast u kojem IT stručnjaci raspravljaju o tehnološkim temama. U novoj epizodi istražite svijet ISO standarda! Naime ISO standardi, iako na prvi pogled možda djeluju suhoparno, predstavljaju pravu riznicu najboljih praksi i stručnih iskustava eksperata iz najrazličitijih domena. Uz to, dragocjeni su resurs za organizacije koje žele postići vrhunsku kvalitetu u svojim procesima.

Gosti ove epizode su Antonija Vojnović, Governance, Risk & Compliance Manager u Spanu i Drago Topalović, Spanov Quality Director, koij dijele svoje bogato iskustvo u vezi sa sedam ISO standarda koje Span trenutno posjeduje. U 30 minuta Antonija i Drago će demistificirati neke zablude o pravilima, mjerama i standardima, sve kako bi objasnili koliko zapravo ISO standardi mogu pomoći u optimizaciji procesa i koliko su važni u neprestano evoluirajućem svijetu IT industrije. 

„Ako govorimo o širem značaju svih standarda na poslovanje, prednosti su nebrojene. Standardi pomažu u lakšem praćenju svih internih procesa, na vrijeme daju signale gdje je moguće optimizirati resurse i otkloniti uska grla unutar organizacije“, govori nam Drago. Objašnjava nam kako iz svega toga proizlaze i određene uštede, „na pravi način se prati poslovanje organizacije i dobiva se njena jasna 'krvna slika' - kao jednog živog organizma i to prema najvišim standardima kvalitete.“

Certifikacija prema ISO standardima sinonim je za kvalitetu, transparentnost i pouzdanost organizacija, ali bitno je naglasiti i važnost fleksibilnosti ISO sustava, budući da se ti standardi uspješno prilagođavaju različitim industrijama te omogućavaju organizacijama svih veličina uvid u najbolje načine i modele poslovanja - čime se postiže jedinstvena ravnoteža između standardizacije i prilagodljivosti.

„Neki od certifikata koje smo u Spanu stekli otvorili su nam vrata za razgovor, a potom i suradnje s organizacijama na međunarodnim tržištima. Kod nekih stranih organizacija određeni certifikati su uvjet da vas uopće uzmu u obzir kao dobavljača, zbog toga što na taj način dobivaju garanciju da ste upravo vi partner na kojeg se mogu osloniti“, objašnjava Antonija.

Zaronite u svijet ISO standarda kroz ovo izdanje Spanoptica gdje se otkrivaju tajne, ispravljaju miskoncepcije i pruža sveobuhvatan pogled na standardizaciju koja definira vrhunsku kvalitetu u poslovnom svijetu. Pogledajte cijelu epizodu Spanoptica!

Propuštene epizode možete pogledati ovdje.