Span kupio Recro-Net

Span kupio Recro-Net
Dražen Tomić

Nakon što je prije nešto više od godinu dana Span kupio tvrtku Infocumulus Svena Marušića kompanija kojoj je na čelu predsjednik Uprave Nikola Dujmović odlučila se na još jednu akviziciju i to kupnju tvrtke Recro-net.

Kako doznajemo Span je kupila stopostotni udjel u tvrtki koja je specijalizirana za mrežna infrastrukturna rješenja. Prema podacima s njihove web stranice ključni su im kupci u segmentima telekomunikacija, financijskog sektora i uprave te IT sigurnosnim rješenjima te sistem integracijom.

Konsolidirani prihodi Spana kao grupe iznosili su više od 250 milijuna kuna, dok je sam Span prošlu poslovnu godinu završio na 222 milijuna kuna. Dobit u 2015. godini za Span je povećana više od 10 posto.

S druge strane Recro-net je prema dostupnim financijskim pokazateljima u posljednje tri godine zabilježio drastičan pad prihoda, ali i dobiti. Tako je u 2013. godini imao 110 milijuna kuna, nakon toga je godinu dana kasnije prihod pao na gotovo 69 milijuna kuna. Takav negativan trend nastavljen je i u prošloj 2015. godini kada se zaustavio na oko 40 milijuna kuna.

Spanov plan je za ovu 2016. godinu nastavak rasta prihoda koji bi trebao premašiti 300 milijuna kuna, kako nam je za ICTbusiness TV izjavio Dujmović plan je zaposliti još stotinjak novih zaposlenika.

Za Span je prošla godina bila iznimno dobra, osim preuzimanja Infocumulusa pokrenuli su i Span akademiju te je kompanija provela svoj rebranding.