Sony usmjeruje mobilno poslovanje prema Europi i Japanu

Sony usmjeruje mobilno poslovanje prema Europi i Japanu

Sony Mobile je odlučio zadati si odvažan cilj - želi postati treći najveći svjetski proizvođač smartphone uređaja. Međutim, ovo lansiranje neće biti globalnih razmjera, već će početi s Europom i Japanom, a proširit će se nešto kasnije na SAD i Kinu.

Tvrtkin izvršni direktor, Kazuo Hirai, izjavio je kako su Japan i Europa dva najvažnija područja poslovanja za Sony, te kako sigurno neće štedjeti na sredstvima koja misle ondje uložiti. Hirai naglašava kako je svjestan da nije realno za očekivati postizanje svih ciljeva odjednom, te kako se namjeravaju iz toga razloga postupno širiti u SAD-u.

Ipak, sve ovo ne znači da nećemo vidjeti Xperia uređaje na američkome tržištu. Sasvim suprotno. Tvrtka će usmjeriti veliki udio svog marketinškog budžeta prema drugim tržištima. Ono što trenutno znamo jest da će najnovija Xperia Z1 biti dostupna putem T-Mobile USA.

Sony se suočava s velikim problemom utjecaja drugih smartphoneova i tableta na njihove proizvode. Štoviše, poprilično su nesposobni za pokretanje pravovremenih firmware ažuriranja koja nisu olakšala korištenje njihovim korisnicima. Unatoč svemu, Xperia Z1 ima velikog potencijala. Ovaj uređaj bi mogao iznenaditi mnoge svojim performansama i šteta je što mu se ne pridaje više pozornosti kao nekim konkurentnim uređajima na tržištu.