Sony pokrenuo Open SmartWatch projekt

Sony pokrenuo Open SmartWatch projekt

Sony je pokrenuo Open SmartWatch projekt koji će omogućiti programerima stvaranje i instaliranje alternativnog softvera za Sony SmartWatch pametni sat.

Pametni satovi nedavno su bili u središtu pozornosti nakon pisanja o planovima Applea, Googlea i Samsunga o razvoju pametnih satova, no za to vrijeme Sony je već ponudio uređaj u toj kategoriji.

Programeri su do sada mogli stvarati aplikacije za SmartWatch, ali s Open SmartWatch projektom Sony je proširio mogućnosti. Programeri sada mogu preuzeti potpunu kontrolu nad SmartWatch satom te kreirati i instalirati vlastiti firmware na uređaj. Projekt dolazi s brojnim upozorenjima. Te je tako tvrtka putem bloga savjetovala korisnike da koriste samo provjeren i ovjeren firmware, i kako bi samo programeri koji su sigurni u ono što rade trebali sudjelovati u projektu.

SmartWatch se temelji na Android sustavu, ima zaslon dijagonale 1,3 inča i rezoluciju 128x128 piksela. Na zaslonu korisnik može čitati e-mail, SMS poruku, koristiti kalendar i naravno vidjeti koje je vrijeme. Sat je također integriran s društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera.

Britanski PC Advisor u prošlomjesečnom testiranju SmartWatch sata, okarakterizirao je sat kao atraktivni gadget koji nudi obilje aplikacija i funkcionalnosti. Kao nedostatke naveli su pomalo glomazan dizajn i čestu potrebu za punjenjem baterije.