Snažan rast vrijednosti beskontaktnih transakcija

Snažan rast vrijednosti beskontaktnih transakcija
DepositPhotos

Vrijednost transakcija beskontaktnog plaćanja dosegnut će 10 trilijuna dolara na globalnoj razini do 2027. godine, sa 4,6 trilijuna dolara u 2022., prema istraživanju Juniper Researcha. Istraživanje predviđa da će ulaganje u temeljni ekosustav beskontaktnog plaćanja, kao što su POS (Point-of-Sale) terminali s omogućenim beskontaktnim pristupom i podrška na razini uređaja, biti ključni pokretač rasta vrijednosti beskontaktnih transakcija u sljedećih 5 godina.

Pritisak prema društvima bez gotovine potaknut će rast, budući da zemlje žele smanjiti svoje oslanjanje na gotovinu. Predviđa se da će beskontaktna plaćanja mobilnim i nosivim uređajima porasti za 221% između 2022. i 2027. Ovaj rast duguje se pogodnostima koje mobilno i nosivo plaćanje nudi potrošačima, eliminirajući potrebu za nošenjem i proizvodnjom beskontaktne kartice; ublažavanje tereta prelaska s gotovine. Za usporedbu, predviđa se da će beskontaktna kartična plaćanja porasti za samo 119% u istom razdoblju.

Nadalje, izvješće je utvrdilo da veliki rast POS terminala koji mogu prihvatiti beskontaktna plaćanja također potiče ovaj rast. Sukladno tome, istraživanje potiče prodavače POS-a da daju prednost praktičnosti kada dizajniraju NFC rješenja za tržište, koja mogu zadovoljiti sve veći broj uređaja koji nude NFC mogućnosti plaćanja. Istraživanje predviđa da će potrošnja beskontaktnih karata porasti za više od 440% između 2022. i 2027.

NFC izdavanje ulaznica snažno se oporavilo nakon ublažavanja ograničenja povezanih s pandemijom i predviđa se da će nastaviti brzo rasti tijekom sljedećih 5 godina. Ovaj rast dodatno će se ubrzati brzom implementacijom NFC rješenja za prodaju karata u mrežama javnog prijevoza, kako bi se smanjila nesaglasnost s plaćanjem za korisnike. Zauzvrat, izvješće potiče dobavljače da potaknu usvajanje svojih NFC rješenja za izdavanje ulaznica; ciljajući na sektor javnog prijevoza u razvijenim regijama koje sve više traže načine za poboljšanje učinkovitosti prodaje karata.