NOVI UREĐAJI

Snažan rast tržišta slušalica, a TP Vision vidi priliku za Philips Fidelio T2

Snažan rast tržišta slušalica, a TP Vision vidi priliku za Philips Fidelio T2
Dražen Tomić / Tomich Productions

U narednim godinama očekuje se snažan rast tržišta slušalica i to s dvoznamenkastim godišnjim postotkom rasta sve do 2026. godine kada se očekuje prodaja više od 809 milijuna uređaja u odnosu na posljednju cijelu godinu kada je bilo prodano 553 milijuna komada, pojašnjava za ICTbusiness.info Benoit Burette iz TP Visiona.

Prema njegovim riječima očekuje se takav rast prije svega zahvaljujući bežičnim slušalicama bez obzira da li je riječ o onima koje se stavljaju na glavu ili one koje dolaze direktno u uho. Pritom se očekuje i rast vrijednosti cijelog tržišta i to 52,1 milijarde dolara u 2022. godini na više od 82 milijarde dolara na kraju 2026. godine.

Pritom Burette ističe kako raste prodaja jeftinih slušalica, ali i onih u gornjem cjenovnom rangu gdje oni vide priliku za svoje nove slušalice Fidelio T2.

Za njih on ističe kako donose iznimnu kvalitetu zvuka,  a kao glavnu promjena za Fidelio T2 smanjene veličine. Slušalice su smanjene za impresivnih 20 posto, a kućište za punjenje je 40 posto manje u usporedbi s T1, a oboje je postignuto uz održavanje trajanja baterije i nudi poboljšanja performansi, jednostavnosti rada i udobnosti, objašnjava Benoit.

„Najviša kvaliteta, audio izvedba punog raspona, i dalje je dostupna zahvaljujući naprednom dvosmjernom dizajnu T2 s novim 9,2 mm obloženim grafenom, čvršćim dinamičkim pogonom s nižim izobličenjem koji nudi poboljšani duboki, detaljni bas dok su uključeni brzi detaljni srednji i visoki tonovi ponuda iz posebno optimiziranog, malog i vrlo učinkovitog balansiranog armaturnog modula“, zaključuje Burette..

Pritom ne zaboravlja spomenuti niti model L4, za koje kaže kako L4 slušalice uspijevaju biti i 10 posto lakše i nude manje vanjske dimenzije u odnosu na prethodni model Fidelio, ali, što je kritično za zvučne performanse, novi model ima veći unutarnji volumen slušalica.

„Fidelio L4 ima novi prilagođeni, interno razvijen drajver od 40 mm koji sada ima premaz od grafena za dodatnu krutost - ali bez smanjenja težine - kako bi pružio nižu distorziju za čišći zvuk srednjeg i visokog opsega. Premaz također jamči dosljedniju izvedbu s boljom otpornošću na toplinu i vlagu“, zaključuje Burette.