Rast tržišta

Snažan rast automatiziranih sustava kontrole prolaska

Snažan rast automatiziranih sustava kontrole prolaska
Depositphotos / Ilustracija

Prihod od hardvera eGate, rješenja za automatsku kontrolu prolaska, premašit će 490 milijuna dolara do 2027. u odnosu na 207 milijuna dolara u 2023., navodi se u novoj studiji Juniper Researcha. Izvješće predviđa da će rastuće razine međunarodnih putovanja i veći protok putnika potaknuti usvajanje eGatesa, kao učinkovitijeg sredstva granične kontrole od ručnih procesa.

Istraživanje predviđa da će zračne luke nastojati implementirati učinkovita rješenja granične kontrole kako bi pomogle u upravljanju sve većim tokovima putnika, dok se međunarodna putovanja nastavljaju oporavljati nakon ukidanja ograničenja putovanja povezanih s COVID-19. „Više međunarodnih putovanja stavlja veći stres na operacije granične kontrole, pri čemu mnoge zračne luke ne mogu učinkovito upravljati složenošću povezanom s povećanim protokom putnika. U skladu s tim, dobavljači moraju istaknuti sposobnost svojih rješenja da učinkovito i pouzdano obrade kontinuirani tok putnika kada plasiraju svoje proizvode na tržište,” objasnio je autor istraživanja Jordan Rookes.

Istraživanje predviđa da će propisi, posebno unutar EU-a, potaknuti usvajanje eGates-a, pri čemu bi vrijednost prihoda od eGate hardvera u Europi trebala iznositi 35% ukupnog globalnog do 2027. EU je donio propise za poboljšanje učinkovitosti granične kontrole na vanjskim granicama schengenskog područja stvaranjem centraliziranog EES-a (Entry/Exit System) koji koristi eGates. Ovo je dostupno za korištenje državljanima zemalja izvan EU koji ulaze u EU. Istraživanje potiče dobavljače da iskoriste napredne biometrijske tehnologije i tehnologije snimanja dokumenata kako bi zadovoljili zahtjeve granične sigurnosti, pri čemu se uspjeh mjeri učinkovitošću, pouzdanošću i preciznošću identifikacije putnika.