Sljedeći tjedan počinje 7. Combis konferencija

Sljedeći tjedan počinje 7. Combis konferencija
Combis

Sljedećeg četvrtka, 26. rujna, bit će otvorena 7. Combis konferencija, jedno od najznačajnijih okupljanja stručnjaka informatičkih i komunikacijskih tehnologija te predstavnika poslovne zajednice koji ove tehnologije primjenjuju u svakodnevnom poslovanju.

Dvodnevna konferencija održava se u Šibeniku i za nju je već u ovom trenutku prijavljeno više od 300 sudionika. S obzirom na rastući utjecaj i sve veću prisutnost Combisa u regiji, organizatori očekuju da bi i do dvadesetak posto sudionika moglo na konferenciju doći iz inozemstva.

Konferencija kojom se želi naglasiti važnost praktične primjene informatičkih tehnologija u poslovanju i fokusiranost na konkretne poslovne benefite koje one donose bit će otvorena plenarnim predavanjem Leonarda Brodyja, „kontroverznog lidera novog svjetskog poretka“. Leonard Brody ugledan je predavač, autor knjiga, vizioniar i investitor koji je ulagao u niz danas uspješnih tvrtki u njihovoj ranoj fazi.

U svojem predavanju pod nazivom „The Great Re:Write“ govorit će o tome kako su se ljudske navike - što svakako uključuje i način na koji poslujemo - u posljednjih 15 godina promijenile više nego ikada u ljudskog povijesti, ponajprije zbog utjecaja tehnologije.

„Evoluirali smo, promijenili način svojega ponašanja zbog utjecaja tehnologije, a istovremeno se većina poslovnih sustava tome uopće nije prilagodila i potpuno je zanemarila tu virtualnu stranu današnje komunikacije. Neke od tih tvrtki konstantno pričaju pogrešnim jezikom s pogrešnim ljudima“, tvrdi Leonard Brody, nastavljajući: „Neki od najvećih promašaja u marketingu, odnosima s javnošću i ljudskim resursima događali su se u posljednjih pet godina baš iz razloga što tvrtke ne razumiju što se danas događa“.

Combis, kao jedan od vodećih sistem-integratora u regiji, zna i može pomoći tvrtkama da se prilagode ne samo tehnološkim, već značajnim promjenama paradigme. Tako je tema cijele konferencije  vezana uz primjenu ključnih tehnologija u stvarnim poslovnim sustavima, u rješenjima koja odgovaraju na konkretne poslovne zahtjeve i ispunjavaju definirane poslovne ciljeve.

Krovnom temom Primijeni ICT = Ostvari POTENCIJAL = unaprijedi POSLOVANJE Combis posjetiteljima konferencije želi poručiti da niti u jednom trenutku ne smiju gubiti iz fokusa razlog zašto su se odlučili primijeniti neku od informacijskih i komunikacijskih tehnologija u svojem poslovanju, te da su vremena kada je tehnologija bila samoj sebi svrha sada davno iza nas.

"Combis je posljednjih godina učinio nekoliko značajnih iskoraka: jedan je ovaj tržišni, regionalni, prisutni smo u široj regiji te ona postaje standardni dio našeg poslovanja; ova konferencija i rješenja koja predstavljamo uvelike odražavaju to naše širenje. Drugi iskorak je upravo ovaj koncepcijski, jer za sobom imamo niz implementacija danas značajnih tehnologija o kojima se stalno priča.

No, ono što je još važnije, jest da kroz to naše iskustvo stavljamo naglasak na konkretne prednosti koje kao sistem integrator možemo donijeti i realizirati u poslovnim sustavima - da, možemo pričati o aktualnim i budućim tehnologijama, što činimo i na ovoj konferenciji, ali i  vidjeti kako smo ih primijenili i što smo pomoću njih ostvarili. Sedma Combis konferencija prava je prilika da s vodećim ICT stručnjacima i zemlje i regije, našim partnerima i korisnicima te predstavnicima poslovnog svijeta podijelimo neke od naših ideja i iskustava vezanih uz suvremeni IT.

Poslovanje u ovoj, široj regiji, katkada postavlja specifične zahtjeve pred implementaciju poslovnih sustava, a mi vjerujemo da je Combis za ove nove regionalne izazove spremniji no ikad", istaknuo je, najavljujući konferenciju, Ivan Gabrić, predsjednik uprave Combisa.

Konferencija će biti zaključena 27. rujna panel-diskusijom na temu „Hrvatski ICT na tržištu EU: iskustva i očekivanja“, na kojem će sudjelovati ugledni predstavnici hrvatskog ICT sektora, tehnoloških startupa i investitora koji žele podržati dobre projekte. Govorit će se o tome gdje je hrvatskom ICT-u mjesto na novom zajedničkom tržištu Europe i ima li za njega uopće mjesta i prilika ili se, pak, moramo okrenuti regiji i „Novoj Europi“ istoka.

Panelisti će pokušati dati odgovor na pitanje znamo li kako izaći iz „zone komfora“ domaćeg tržišta, jesmo li spremni to napraviti, činimo li dovoljno da bismo potaknuli konkurentnost čak i na vlastitom, domaćem tržištu, te što možemo naučiti iz dva različita koncepta nastupa na tržištu koja nude velike, iskusne informatičke tvrtke te mali, agilni startupi.