Sljedećeg tjedna počinju 18. WinDaysi s rekordnih 200 predavanja

Sljedećeg tjedna počinju 18. WinDaysi s rekordnih 200 predavanja

Hrvatska i regionalna ICT zajednica sljedećeg će tjedna preseliti u Istru. U Poreču se od 24. do 27. travnja održavaju osamnaesti po redu WinDaysi koji će ove godine donijeti rekordnih gotovo 200 predavanja.

Na konferenciji se očekuje više od 2000 sudionika koji će se moći informirati o brojnim aktualnim temama i tehnologijama. Na središnjoj svečanosti nazočnima će se obratiti Philippe Rogge, potpredsjednik Microsofta Središnje i Istočne Europe, Anke den Ouden, generalna direktorica kompanijine Multi-Country regije Središnje i Istočne Europe te Tatjana Skoko, direktorica Microsoft Hrvatska.

U Poreč dolazi 180 domaćih i stranih predavača, među kojima je velik broj vodećih stručnjaka iz poslovnog i tehnološkog svijeta. Business dio konferencije održat će se 24. i 25. travnja s čak pet paralelnih programskih smjerova koji će se baviti sa šest ključnih industrija: financijskim institucijama, proizvodnjom, maloprodajom, javnim sektorom i obrazovanjem te zdravstvom. Windays18 Technology počinje 25. travnja i donijet će više od 140 predavanja o brojnim aktualnim temama među kojima se ističu sigurnost informacijskih sustava, rješenja otvorenog koda te integrirani i inteligentni poslovni sustavi. Predavanja će biti podijeljena u četiri smjera: moderno poslovno okruženje, aplikacije i infrastruktura, podaci i umjetna inteligencija te poslovne aplikacije.

„U proteklih 18 godina tehnološki i poslovni trendovi značajno su se mijenjali, a konferencija WinDays neumorno je otvarala najaktualnije teme, pomičući granice i uvelike mijenjajući domaću poslovnu zajednicu i njihove poslovne modele. Možemo reći kako ovaj, za nas poseban, osamnaesti rođendan konferencije WinDays slavimo tako što ove godine održavamo najbogatiju i najsveobuhvatniju konferenciju ikad. Ponosni smo na činjenicu kako su WinDaysi danas najrelevantnija konferencijska platforma za tehnologiju i biznis u Hrvatskoj i regiji,“ rekla je u najavi događaja direktorica Microsofta Hrvatska Tatjana Skoko.