Sljedećeg tjedna održava se 41. MIPRO

Sljedećeg tjedna održava se 41. MIPRO

Foto: DepositPhotos

Najveći nekomercijalni znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe, 41. po redu MIPRO, održat će se od 21. do 25. svibnja održati u Opatiji. Prema najavama, okupit će više od 1200 sudionika iz 45 zemalja sa svih kontinenata.

Prema izvršenim recenzijama na skupu će biti prezentirano 350 znanstvenih i stručnih radova tijekom pet dana trajanja. MIPRO je najznačajniji skup tog profila u ovom dijelu Europe, između ostalog i zbog toga što će najkvalitetniji radovi ući u bazu IEEE Xplore, Scopus i Compendex. Kvarner i Ove godine radovi, osim iz Europe, dolaze i iz SAD-a, Južne Koreje, Japana, Rusije, Kine, JAR-a, UAE-a, Jordana, Indije, Izraela, Irana, Egipta, Kanade, Alžira. To je prilika i sudionicima skupa za međusobna druženja, izmjenu iskustava i nove znanstvene, stručne, ali i poslovne projekte.

ICT stručnjaci imat će priliku osim na savjetovanjima sudjelovati na okruglim stolovima s temama vezanim za uvođenje 5G mreža u RH, Industriju 4.0 i obrazovanje, e-okoliš, odnosno ICT primjenu u zaštiti okoliša, a bit će riječi i o procesnoj industrijskoj ICT tehnologiji te robotizaciji industrije. Središnja tema je "Dan gospodarstvenika" koji će se održati u srijedu 23. svibnja. Očekuje se dolazak vodećih domaćih i EU gospodarstvenika i stručnjaka te predstavnika iz Ministarstava rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.