Slijedeći tjedan WinDays19 konferencija s više od 150 predavanja

Slijedeći tjedan WinDays19 konferencija s više od 150 predavanja

WinDays19, najveća i najutjecajnija poslovno-tehnološka konferencija u regiji, započet će 2. travnja u Šibeniku. Na konferenciji se očekuje više od 2000 sudionika koji će moći poslušati više od 150 predavanja te prvi puta sudjelovati u zajedničkom programu za Business i Technology u srijedu, 3. travnja. 19. WinDaysi održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

U Šibenik dolazi više od 150 domaćih i stranih predavača, među kojima je veliki broj vodećih stručnjaka iz poslovnog i tehnološkog svijeta. Keynote govornik na konferenciji je ekonomist Haydn Shaughnessy koji će u srijedu održati predavanje Bridging the IT-Business, Divide: The Key to Good Agile i objasniti kako da IT i business prevladaju svoje podjele da bi tvrtke postale agilnije i konkurentnije.

WinDays19 Business će prvog programskog dana, u utorak, 2. travnja, s početkom u 11 h donijeti više od 40 predavanja u 5 smjerova: proizvodnja, maloprodaja, financijske institucije, javni sektor, obrazovanje i zdravstvo (Hospital Days).

Zajednički program za sve sudionike u srijedu, 3. travnja, odvijat će se u sklopu jednog smjera Digital for innovation, a počet će u 9 sati. Uz Shaughnessyja, predavači će biti Luka Abrus (Five), Tomislav Car (Infinum), Davor Aničić (Styria Data Science tim), Robert Preskar (Rimac Automobili), Željko Bak (Infobip), Goran Kalanj (Serengeti), Daria Brashkina (Microsoft), Ilija Brajković (Kontra) i Samir Baručija (Signify). Tema dana bit će inovacije iz perspektive IT kreatora i IT korisnika, a program će završiti okruglim stolom na središnjoj svečanosti u 16:00 sati.

Konferencija WinDays19 Technology u četvrtak i petak, 4. i 5. travnja, donijet će novosti iz IT svijeta, koje će predstaviti više od 80 stranih i domaćih predavača. Sedam predavanja istovremeno održavat će se u četiri programska smjera: aplikacije i infrastruktura, moderno radno okruženje, podaci i umjetna inteligencija te platforma za poslovne aplikacije. Od brojnih predavača valja izdvojiti poznate domaće predavače, kao što su Damir Dobrić, Adis Jugo, Ivica Ivančić, Luka Gospodnetić, Ognjen Bajić, Ana Roje – Ivančić, Aleksandar Drašković, Igor Marinić, Vedran Vučetić, Mislav Novačić, Luka Turkalj, Stjepan Vuković, Zvonimir Mavretić, Dalibor Gotić, Ivan Kaselj, Andrej Kožić, Marin Deur, Renato Fajdiga, Ivica Ivančić, Slaven Mišaj, Mirjana Šimek Bilić.

Dolazi i niz vrhunskih inozemnih predavača, među kojima su Yoad Dvir, Tomas Ruzgys, Giulio Vian, Tarmo Tikerpae, Andre Melancia, Giulio Vian, Marko Kavčič, Tjaz Jelovcan, Catalin Gheorghiu i brojni drugi.

Još iz kategorije

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

20.08.2019. komentiraj

Jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki Comping, ostvarila je  značajan uspjeh ostvarivši platinum status davatelja rješenja u Dell Technologies Partnerskom programu za 2019. godinu. Ulaskom u Dell Technologies Partnerski program, Comping svojim korisnicima sada može ponuditi još širu paletu bitnih infrastrukturnih rješenja kako bi izgradili svoju digitalnu budućnost, transformirali IT i zaštitili svoju najvažniju imovinu – informacije. Temeljem uspješno postavljenog plana, odnosno certificiranja te uspješnih prodajnih rezultata, Comping je ispunio sve preduvjete, ali i poslovne zahtjeve za dobivanjem jednog od najviših statusa.

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

20.08.2019. komentiraj

Grupa stručnjaka za politička pitanja Europske unije predložila je zabranu korištenja umjetne inteligencije u svrhu nadzora i “bodovanja pojedinaca” zato što smatraju kako to uključuje prikupljanje podataka građana, a tako nešto samo po sebi otvara pitanja etičnosti i morala.

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

20.08.2019. komentiraj

Zaljubljenici u video igre iznimno su odani i vjerni konzumenti jer strast prema igrama s godinama se samo povećava, a kako se povećava, tako je i interes za konzumaciju dalekosežniji, no brendovi to nikako ne prepoznaju pa ostaju “kratkih rukava”, a mogli bi uprihoditi podosta novca ukoliko bi im strategija bila adekvatna.