Slijedeći tjedan WinDays19 konferencija s više od 150 predavanja

Slijedeći tjedan WinDays19 konferencija s više od 150 predavanja

WinDays19, najveća i najutjecajnija poslovno-tehnološka konferencija u regiji, započet će 2. travnja u Šibeniku. Na konferenciji se očekuje više od 2000 sudionika koji će moći poslušati više od 150 predavanja te prvi puta sudjelovati u zajedničkom programu za Business i Technology u srijedu, 3. travnja. 19. WinDaysi održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

U Šibenik dolazi više od 150 domaćih i stranih predavača, među kojima je veliki broj vodećih stručnjaka iz poslovnog i tehnološkog svijeta. Keynote govornik na konferenciji je ekonomist Haydn Shaughnessy koji će u srijedu održati predavanje Bridging the IT-Business, Divide: The Key to Good Agile i objasniti kako da IT i business prevladaju svoje podjele da bi tvrtke postale agilnije i konkurentnije.

WinDays19 Business će prvog programskog dana, u utorak, 2. travnja, s početkom u 11 h donijeti više od 40 predavanja u 5 smjerova: proizvodnja, maloprodaja, financijske institucije, javni sektor, obrazovanje i zdravstvo (Hospital Days).

Zajednički program za sve sudionike u srijedu, 3. travnja, odvijat će se u sklopu jednog smjera Digital for innovation, a počet će u 9 sati. Uz Shaughnessyja, predavači će biti Luka Abrus (Five), Tomislav Car (Infinum), Davor Aničić (Styria Data Science tim), Robert Preskar (Rimac Automobili), Željko Bak (Infobip), Goran Kalanj (Serengeti), Daria Brashkina (Microsoft), Ilija Brajković (Kontra) i Samir Baručija (Signify). Tema dana bit će inovacije iz perspektive IT kreatora i IT korisnika, a program će završiti okruglim stolom na središnjoj svečanosti u 16:00 sati.

Konferencija WinDays19 Technology u četvrtak i petak, 4. i 5. travnja, donijet će novosti iz IT svijeta, koje će predstaviti više od 80 stranih i domaćih predavača. Sedam predavanja istovremeno održavat će se u četiri programska smjera: aplikacije i infrastruktura, moderno radno okruženje, podaci i umjetna inteligencija te platforma za poslovne aplikacije. Od brojnih predavača valja izdvojiti poznate domaće predavače, kao što su Damir Dobrić, Adis Jugo, Ivica Ivančić, Luka Gospodnetić, Ognjen Bajić, Ana Roje – Ivančić, Aleksandar Drašković, Igor Marinić, Vedran Vučetić, Mislav Novačić, Luka Turkalj, Stjepan Vuković, Zvonimir Mavretić, Dalibor Gotić, Ivan Kaselj, Andrej Kožić, Marin Deur, Renato Fajdiga, Ivica Ivančić, Slaven Mišaj, Mirjana Šimek Bilić.

Dolazi i niz vrhunskih inozemnih predavača, među kojima su Yoad Dvir, Tomas Ruzgys, Giulio Vian, Tarmo Tikerpae, Andre Melancia, Giulio Vian, Marko Kavčič, Tjaz Jelovcan, Catalin Gheorghiu i brojni drugi.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.