Skype najavio novu aplikaciju za Android 4.0

Skype najavio novu aplikaciju za Android 4.0

Iz Skypea su danas objavili kako su prošli brojku od 100 milijuna instaliranih aplikacija na Android uređajima, te su istovremeno najavili izlazak Skype aplikacije za Android 4.0 operativni sustav. Nova verzija Skype aplikacije je obnovljena iz temelja, čime su poboljšane performanse, stabilnost i dodane nove mogućnosti i sučelje za Android uređaje.

Prema navodima iz Skypea, inspiracija za redizajn dolazi iz rada koji je njihov tim stručnjaka obavio na Windows Phone verziji aplikacije. Skype je želio pružiti istu takvu mogućnost i Android korisnicima. Uz poboljšanje i redizajn sučelja, sve Skype aplikacije imat će isti izgled i dojam na svim platformama, što je dobra vijest za one korisnike koji pristupaju Skype servisu s različitih operativnih sustava.

U novoj aplikaciji pri pokretanju otvara se popis nedavnih razgovora. Od tamo, korisnici mogu brzo i besplatno poslati tekstualnu poruku unutar aplikacije ili pokrenuti mogućnost slanja instant poruke, obaviti poziv i audio ili video razgovor. Iz Skypea najavljuju kako će u narednim mjesecima biti još novih promjena i poboljšanja na aplikaciji.