Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici
DepositPhotos

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Revolucionarne inovacije proizvoda kao što su napredni sustav kamera na Huaweiju P30 i jedinstveni Huawei Mate X pametni telefon (koji se može pohvaliti naprednim 5G mogućnostima i novim sklopivim dizajnom) privukli su ogromnu pozornost potrošača i medija, a izvrsne recenzije i brojne nagrade uspjeh su koji se preslikao i na prodajne brojke.

Kao što je vodeća analitička tvrtka IDC zabilježila u svojem najnovijem izvješću Worldwide Mobile Device Tracker, Huawei je postigao godišnji rast isporuka za više od 50 %. Nadalje, izvješće naglašava kako je kako je tvrtka usredotočena na rast ugleda u svijetu mobilnih uređaja čime je učvršćena pozicija broj dva.

Prema IDC-ju, Huawei trenutno drži 19 % tržišnog udjela u kategoriji pametnih telefona i jedini je prodavač smartphonea na vrhu ljestvice koji je povećao obujam isporuka tijekom prvog kvartala 2019. godine.

Huaweijev uspjeh vjerno oslikava trend napretka kineskih brendova na globalnom tržištu potrošačke elektronike. Četiri od devet novih brendova u BrandZ izvješću dolaze iz Kine, a trenutno se među prvih 100 nalazi 15 kineskih kompanija.

Sveukupno, došlo je do povećanja vrijednosti brendova od sedam posto, s 4,4 na 4,7 bilijuna dolara, u odnosu na prošlogodišnje izvješće, dodajući ukupno 328 milijardi dolara vrijednosti brendovima navedenima u izvješću. Već trinaestu godinu, tvrtke koje se bave potrošačkom elektronikom dominiraju vrhom ove ljestvice, zauzimajući osam od prvih deset mjesta, ukupne vrijednosti preko bilijun dolara.

Gledajući u budućnost, predanost Huaweija razvoju tehnologija koje donose korist društvu, kao i potrošačima, svakako će povećati ugled tvrtke i položaj kod potrošača širom svijeta.

Primjerice, Huaweijeva inicijativa „AI for Good“ oslikava kako umjetna inteligencija može usmjeriti tehnologiju prema pomaganju čovječanstvu da svlada izazove i poboljša životne uvjete. Nedavni projekti uključuju prevođenje knjiga na znakovni jezik za gluhu djecu, čitanje izraza lica za slijepe te rano dijagnosticiranje slabovidnosti kako bi se povećala učinkovitost liječenja.