UMJETNA INTELIGENCIJA

SK Hynix će objaviti AI memorijski čip sljedeće generacije

SK Hynix će objaviti AI memorijski čip sljedeće generacije
Depositphotos

SK Hynix priprema prvu isporuku svoje sljedeće generacije memorijskog čipa visoke propusnosti (HBM). Mediji pretpostavljaju da je prvi klijent Nvidia. Isporuka bi trebala biti spremna kasnije tijekom mjeseca nakon što SK Hynix započne masovnu proizvodnju silicija HBM3E.

Proizvođač čipova je izjavio da je prvi masovno proizvodio petu generaciju HBM čipa, s isporukama zakazanim sedam mjeseci nakon što je najavljen razvoj HBM3E. Sungsoo Ryu, voditelj HBM poslovanja SK Hynixa, rekao je da uspjeh jedinice i jaka partnerstva s kupcima izgrađena tijekom godina znače da će tvrtka učvrstiti svoju poziciju ukupnog dobavljača AI memorije.

Budući da AI memorija radi izuzetno velikom brzinom, kontrola topline ključni je zahtjev. SK Hynix je izjavio da HBM3E pruža 10% poboljšanja u rasipanju topline u usporedbi s prethodnom generacijom korištenjem naprednog procesa masovnog reflow lijevanog donjeg punjenja (MR-MUF). Tvrtka je objasnila da je MR-MUF proces slaganja poluvodiča i ubrizgavanja tekućih materijala između njih kako bi se zaštitio krug između čipova i njihovo očvršćavanje.

Dodao je da se proces pokazao učinkovitijim i djelotvornijim za odvođenje topline u usporedbi s metodom polaganja materijala u obliku filma za svaku hrpu čipova. Tvrtka je tvrdila da je proces ključan za osiguranje stabilne masovne proizvodnje na strani ponude HBM ekosustava.