Sigurnosna nadogradnja za Microsoftove platforme

Sigurnosna nadogradnja za Microsoftove platforme

Foto: Fotolia

Tijekom tjedna Microsoft će izdati novu sigurnosnu nadogradnju za Microsof korisničke račune. Radi se o sigurnosnoj nadogradnji koja će putem prijave u dva koraka pojačati sigurnost Microsoft korisničkih računa.

Nadogradnja se odnosi na Outlook, Skype, SkyDrive, Xbox i na sve račune koji spadaju pod Windows Live ID. S više od 700 milijuna korisnika koje Microsoft broji na raznim uređajima diljem svijeta, zasigurno će velik broj korisnika bez sumnje imati koristi od nove sigurnosne nadogradnje.

Mogućnost poboljšanja sigurnosti putem prijave kroz dva koraka bila je do sada dostupna na vlastiti izbor putem stranica commerce.microsoft.com i xbox.com, te će sada biti svima dostupna putem Microsoft nadogradnje.

U korisničke račune je još uvijek moguće izvršiti prijavu sa standardnom lozinkom, te se drugi korak pri prijavi može aktivirati posebnim kodom.  Ako želimo iskoristiti prednost novog sigurnijeg sustava prijave na korisničke račune, potrebno je otići u sustav upravljanja  i započeti sa postavljanjem sigurnosnog sustava prijave u dva koraka.

Neke Microsoft aplikacije i uređaji poput Xbox 360 ne podržavaju ovakvu nadogradnju, te je za njih moguće postaviti posebnu lozinku koja je vezana za određeni uređaj te tako dobiti na dodatnoj sigurnosti.

Kada ste postavili novu razinu sigurnosti na svom uređaju, sigurnosne postavke za uređaj postavite na „pouzdano“  te je potrebno za aktivaciju nove razine sigurnosti samo prvi puta unijeti kombinaciju lozinke i posebnog koda.

Kompanije poput Google-a i Facebook-a već koriste takve mjere sigurnosti kako bi osigurali što viši nivo sigurnosti   za svoje korisnike i zaštitili ih od napada hakera.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.