Sigurnosna nadogradnja za Microsoftove platforme

Sigurnosna nadogradnja za Microsoftove platforme

Foto: Fotolia

Tijekom tjedna Microsoft će izdati novu sigurnosnu nadogradnju za Microsof korisničke račune. Radi se o sigurnosnoj nadogradnji koja će putem prijave u dva koraka pojačati sigurnost Microsoft korisničkih računa.

Nadogradnja se odnosi na Outlook, Skype, SkyDrive, Xbox i na sve račune koji spadaju pod Windows Live ID. S više od 700 milijuna korisnika koje Microsoft broji na raznim uređajima diljem svijeta, zasigurno će velik broj korisnika bez sumnje imati koristi od nove sigurnosne nadogradnje.

Mogućnost poboljšanja sigurnosti putem prijave kroz dva koraka bila je do sada dostupna na vlastiti izbor putem stranica commerce.microsoft.com i xbox.com, te će sada biti svima dostupna putem Microsoft nadogradnje.

U korisničke račune je još uvijek moguće izvršiti prijavu sa standardnom lozinkom, te se drugi korak pri prijavi može aktivirati posebnim kodom.  Ako želimo iskoristiti prednost novog sigurnijeg sustava prijave na korisničke račune, potrebno je otići u sustav upravljanja  i započeti sa postavljanjem sigurnosnog sustava prijave u dva koraka.

Neke Microsoft aplikacije i uređaji poput Xbox 360 ne podržavaju ovakvu nadogradnju, te je za njih moguće postaviti posebnu lozinku koja je vezana za određeni uređaj te tako dobiti na dodatnoj sigurnosti.

Kada ste postavili novu razinu sigurnosti na svom uređaju, sigurnosne postavke za uređaj postavite na „pouzdano“  te je potrebno za aktivaciju nove razine sigurnosti samo prvi puta unijeti kombinaciju lozinke i posebnog koda.

Kompanije poput Google-a i Facebook-a već koriste takve mjere sigurnosti kako bi osigurali što viši nivo sigurnosti   za svoje korisnike i zaštitili ih od napada hakera.

Još iz kategorije

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

20.08.2019. komentiraj

Jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki Comping, ostvarila je  značajan uspjeh ostvarivši platinum status davatelja rješenja u Dell Technologies Partnerskom programu za 2019. godinu. Ulaskom u Dell Technologies Partnerski program, Comping svojim korisnicima sada može ponuditi još širu paletu bitnih infrastrukturnih rješenja kako bi izgradili svoju digitalnu budućnost, transformirali IT i zaštitili svoju najvažniju imovinu – informacije. Temeljem uspješno postavljenog plana, odnosno certificiranja te uspješnih prodajnih rezultata, Comping je ispunio sve preduvjete, ali i poslovne zahtjeve za dobivanjem jednog od najviših statusa.

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

20.08.2019. komentiraj

Grupa stručnjaka za politička pitanja Europske unije predložila je zabranu korištenja umjetne inteligencije u svrhu nadzora i “bodovanja pojedinaca” zato što smatraju kako to uključuje prikupljanje podataka građana, a tako nešto samo po sebi otvara pitanja etičnosti i morala.

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

20.08.2019. komentiraj

Zaljubljenici u video igre iznimno su odani i vjerni konzumenti jer strast prema igrama s godinama se samo povećava, a kako se povećava, tako je i interes za konzumaciju dalekosežniji, no brendovi to nikako ne prepoznaju pa ostaju “kratkih rukava”, a mogli bi uprihoditi podosta novca ukoliko bi im strategija bila adekvatna.