Shift nikad jači

Shift nikad jači

Shift konferencija se ove godine vraća u Split. Osmo izdanje međunarodnog IT eventa koji stavlja naglasak na svijet developera, i ovoga puta će krajem svibnja, okupiti eminentna developerska imena iz svijeta tehnologije, a sve kako bi demistificirala struku i pružila intiman pogled na ovo, u svijetu i dalje deficitarno, zanimanje.

“Potrudit ćemo se ove godine pružiti sasvim svjež uvid u svijet developera i detaljnije proniknuti u njihovu branšu. Osim toga bit će govora i o zadnjim trendovima u svijetu tehnologije, kao po pitanju programiranja i pisanja kodova tako i vezano za završne proizvode. Osim toga neće se zaobići ni teme blockchaina, open source tehnologije, e-trgovina“, pojasnio je organizator Ivan Burazin, ujedno i osnivač Codeanywhere pod čijim se patronatom i nalazi Shift konferencija.

Split se tako opet našao na mapi IT influencera, ali i uvaženih govornika iz Minecrafta, New York Timesa, Xboxa, Googlea, Mozille, Amazona…

Okupljenima će se tako u hotelu Radisson Blue 30. i 31. svibnja obratiti Felix Reiseberg, razvojni programer u Slacku (ujedno i „krivac za cool aplikaciju Win95 pomoću koje korisnici, nakon što je instaliraju, mogu pokrenuti više od 20 godina star operativni sustav na modernim računalima). Slack je tijekom vremena postao idealno oruđe za komunikaciju među zaposlenima. Nešto kao Whatsapp za tvrtke… U Splitu će svoje iskustvo i savjete prenijeti i Boyd Multerer, tvorac softvera za Xbox One konzolu, kao i kreator i osnivač goleme online zajednice Xbox Live koja okuplja milijune igrača Microsoftove konzole diljem svijeta i koja svake godine uprihodi preko milijarde dolara.

Što se računalnih igrica tiče, njihove boje na Shift predstavljat će i Tobias Ahlin koji je u Minecraftu zadužen za korisnički prijateljski dizajn. Ukratko, on se brine da se sve što se tiče same igrice, svidi igraču. Od sučelja, preko grafičkog dizajna, do samog iskustva igranja.

Navedenim govornicima će se na pozornici pridružit Tiffany Tse, developerka zaposlena u kanadskom divu e-trgovine, Shopifyju. Ona će ponuditi odgovor kako je to raditi u e-trgovini, što se od developera u toj branši očekuje, te koje ih prilike i prepreke tamo eventualno očekuju. Nešto slično, ali iz potpuno drugog kuta u Splitu će pričati i William Martins, stariji frontend developer u eBayju.

Imati IT konferenciju, a nemati nekoga govornika iz Googlea je kao pijete pivo bez pjene. Shift zato ove godine u Split dovodi  programsku inženjerku Mugdha Lakani i Metea Atamela, osoba kojoj se programeri obraćaju ako imaju problema s Googleovim cloudom.

U Radissonu će govoriti i Sanja Bonic koja radi kao starija managerica zadužena za tehnologiju i programiranje u međunarodnoj tvrtki Red Hat, specijaliziranoj za open source tehnologiju i softver.  Ako niste čuli za Red Hat dovoljno je kazati kako ih je krajem prošle godine otkupio IBM za vrtoglave 34 milijarde dolara. Pažnju okupljenih trebalo bi zaokupiti i zanimljivo predavanje Richa Harrisa, grafičkog urednika iz New York Timesa.

Prošlogodišnje izdanje Shift konferencije u Hrvatsku je dovelo ljude iz Netflixa, GitHuba, Mozille, Microsofta i mnogih drugih uspješnih IT tvrtki. Sudionici su tako imali priliku poslušati neke od najpoznatijih stručnjaka i inovatora u svijetu tehnologije, a osim toga sudjelovali su i na preko 16 radionica. Organizatori, pak, obećavaju kako će ove godine na najvećoj developerskoj konferenciji u jugoistočnoj Europi biti još i bolje.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.