Šest TIPA awards priznanja za Canonove fotoaparate i opremu

Šest TIPA awards priznanja za Canonove fotoaparate i opremu
Canon

Canon je osvojio šest priznanja društva Technical Image Press Association (TIPA). Predstavljajući 30 stručnih časopisa iz 15 država i s pet kontinenata, to je jedno od vodećih svjetskih novinarskih i fotografskih udruženja.

TIPA je prvi put izdvojila Canon 1991., a 2018. je 24. godina za redom kako je taj proizvođač nagrađen za tehničke inovacije u fotografskoj branši. Prestižni panel stručnjaka sastaje se jednom godišnje i razmatra najnovije slikovne proizvode, imajući u vidu cijeli niz kriterija, uključujući inovacije, korištenje novih tehnologija, dizajn i sveukupnu kvalitetu proizvoda, a pritom biraju i nagrađuju samo najbolje proizvode u branši.

Četiri Canonova fotoaparata, jedan objektiv i jedna bljeskalica prepoznati su ove godine kao najbolji u branši te su posebno pohvaljeni jer zadovoljavaju različite potrebe slikanja i videoprodukcije svih vrsta i tehničkih profila korisnika. Najboljim uređajem za DSLR entuzijaste tako je proglašen EOS 200D, dok je nagradu za najboljeg stručnjaka s Full Frame fotografiranjem dobio EOS 6D Mark II.

Najboljim CSC entuzijastom bez zrcala proglašen je Canonov EOS M50, dok je kao najbolji profesionalni kompaktni fotoaparat nagrađen PowerShot G1X Mark III. Nagradu za najbolju inovaciju Canon je dobio za bljeskalicu Speedlite 470EX-AI, dok je njihov objektiv EF 85mm f/1.4L IS USM progrlašen za najbolji DSLR objektiv s fiksnom fokalnom duljinom.