Serija TV emisija i velike subvencije za školovanja

Serija TV emisija i velike subvencije za školovanja
Algebra

U pet televizijskih emisija Ida Prester ugošćuje pojedince koji se bave nekim od danas najatraktivnijih zanimanja - od digitalnog izdavaštva, web dizajna, internetskog marketinga, prodaje, etičkog hakiranja, sve do EU fondova i upravljanja projektima - kako bi od njih saznala što i kako rade, te kako su se obrazovali za ono čime se uspješno bave. I sama zaljubljenica u tehnologije, Ida Prester svjesna je važnosti edukacije i mogućnosti zapošljavanja koje kvalitetno obrazovanje pruža. Serija edukativnih emisija i popusti za školovanje do čak 45% elementi su ovogodišnje Algebrine inicijative "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru", a ujedno i jedan od načina na koji se Algebra uključila u EU inicijativu "Velike koalicije za digitalna radna mjesta" i obrazovanje za tražena zanimanja.

Ovogodišnja akcija "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru", koju provodi Učilište Algebra, ove se godine prigodno uključila u inicijativu Europske komisije i "Veliku koaliciju za digitalna radna mjesta" (Grand Coalition for Digital Jobs), a kojom se žele rješavati problemi nedostatka kvalificiranog i certificiranog kadra u IT industriji, neusklađenosti kvalifikacija s potrebama poslodavaca, niske mobilnosti pojedinaca te poticanja pojedinaca na karijeru u informatici.

Tim povodom Algebra je predstavila pet emisija koje se mogu pogledati na www.algebra.hr, a u kojima u goste voditeljici Idi Prester dolaze uspješni pojedinci i stručnjaci iz pojedinih područja kako bi objasnili aktualne trendove u pojedinom području i, općenito, u obrazovanju za pojedino zanimanje. Kroz neformalan i ugodan razgovor, Ida i gledatelji saznaju kakve se mogućnosti pružaju unutar pojedinih skupina zanimanja i što je danas zaista "in" u svijetu informatike i poduzetništva. Emisije su realizirane u suradnji s partnerima, portalima MojPosao i Educentar.

Kako bi obilježila vlastiti projekt "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru" i podržala europsku inicijativu "Velike koalicije za digitalna radna mjesta", Algebra također u narednom razdoblju nudi i posebne popuste na odabrane programe za stjecanje međunarodno priznatih certifikata u informatičkim zanimanjima, pri čemu subvencije sežu i do 45 posto.

„Digitalna zanimanja temelje se na vještinama kojima administrativne granice ne smetaju, a tražene su i u Hrvatskoj i u ostatku EU. Upravo zbog te činjenice, Algebra se kao prva hrvatska institucija priključila ovoj inicijativi Europske komisije i to ne samo s ove dvije aktivnost, već i s dodatnim inicijativama koje će uskoro biti objavljene na stranicama, a koje adresiraju svih pet glavnih ciljeva - školovanje prema potrebama gospodarstva, poticanje mobilnosti pojedinaca, certifikacija, promocija digitalnih zanimanja te mladi i ICT. Vjerujem da ćemo pravim savjetom i subvencijama za školovanje, do čak 45% iznosa, pomoći mnogima da pronađu svoju novu karijeru.“, izjavio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.