Šef Xbox odjela Don Mattrick prelazi u Zyngu

Šef Xbox odjela Don Mattrick prelazi u Zyngu

Dosadašnji šef Microsoftovog odjela koji se bavio razvojem i održavanjem Xbox proizvoda,  od 8. srpnja prestaje obnašati tu funkciju te prelazi u kompaniju poznatu po razvoju Facebook igara, Zyngu te će obnašati najveću moguću funkciju u toj kompaniji, bit će izvršni direktor.

Iako se službeno ne zna što je razlog Mattrickovog odlaska, nagađa se da je zbog pogreške prilikom predstavljanja Xbox Onea. Glasine o toj velikoj promjeni za Microsoft i Zyngu počele su brzo pristizati, no ubrzo je sve i službeno potvrđeno. CEO Microsofta Steve Balmer je u e-mailu poslanom svim zaposlenicima, poželio Mattricku mnogo uspjeha.

Slične riječi hvale za Mattricka imao je i osnivač te još uvijek CEO Zynge Mark Pincus. Pincus je objasnio je kako će Mattrick postati novi CEO, ali i član odbora Zynge. Sam Pincus će obnašati dužnost predsjednika i direktora proizvodnje u kompaniji.

Inače, Mattrick je nedavno postao malo nepopularniji među gamerima kada je izjavio kako svi oni koji nemaju konstantan pristup internetu mogu umjesto nove Xbox One konzole kupiti već stari Xbox 360. Takvom izjavom je malo naljutio gamere.

Još iz kategorije

Tele2 donacijom pet novih dronova nastavlja štititi hrvatske šume

Tele2 donacijom pet novih dronova nastavlja štititi hrvatske šume

08.12.2019. komentiraj

Pet novih dronova nadzirat će šume diljem Hrvatske u borbi protiv požara zahvaljujući donaciji Tele2 petorima vatrogasnim društvima. Tako već treću godinu za redom Tele2 u projektu DRONacija, umjesto kupovine blagdanskih poklona za poslovne partnere, pomaže onima koji brinu o dobrobiti svih nas i zaštiti hrvatskih 'zelenih' ljepota. Prijeko potrebne bespilotne letjelice koristit će već sljedeće protupožarne sezone Javna vatrogasna postrojba Grada Šibenika, Dobrovoljno vatrogasno društvo Trogir, Javna vatrogasna postrojba Grada Slavonskog Broda, Dobrovoljno vatrogasno društvo Retfala Osijek te Zagorska javna vatrogasna postrojba iz Zaboka.

Uloga digitalizacije u preoblikovanju sektora industrijske proizvodnje

Uloga digitalizacije u preoblikovanju sektora industrijske proizvodnje

08.12.2019. komentiraj

Digitalizacija transformira DNK industrijske proizvodnje. U današnje vrijeme digitalno pametni proizvođači stvaraju konkurentsku prednost korištenjem novih tehnologija i trendova kao što su digitalno repliciranje (digital twinning), prediktivno održavanje (predictive maintenance), praćenje pošiljaka (track-and-trace) i modularni dizajn.

Otvorena nova operacijska dvorana Radiochirurgije Zagreb

Otvorena nova operacijska dvorana Radiochirurgije Zagreb

07.12.2019. komentiraj

S novom operacijskom dvoranom u kojoj će se izvoditi adaptivno-hibridna kirurgija, Radiochirurgia Zagreb postala je trenutno najmodernija specijalna bolnica u Hrvatskoj i regiji. Bolnica sada u svoje usluge uvodi i suvremenu hibridnu kirurgiju koja, u slučajevima kada je to indicirano, kombinira klasičnu kirurgiju s radiokirurgijom, ističe ravnatelj dr. Dragan Schwarz i dodaje da nova operacijska dvorana raspolaže sustavima koji liječnicima omogućavaju operativne zahvate uz računalni prikaz svih relevantnih snimaka područja koje se operira u stvarnom vremenu (tzv. image guiding).