Šef Xbox odjela Don Mattrick prelazi u Zyngu

Šef Xbox odjela Don Mattrick prelazi u Zyngu

Dosadašnji šef Microsoftovog odjela koji se bavio razvojem i održavanjem Xbox proizvoda,  od 8. srpnja prestaje obnašati tu funkciju te prelazi u kompaniju poznatu po razvoju Facebook igara, Zyngu te će obnašati najveću moguću funkciju u toj kompaniji, bit će izvršni direktor.

Iako se službeno ne zna što je razlog Mattrickovog odlaska, nagađa se da je zbog pogreške prilikom predstavljanja Xbox Onea. Glasine o toj velikoj promjeni za Microsoft i Zyngu počele su brzo pristizati, no ubrzo je sve i službeno potvrđeno. CEO Microsofta Steve Balmer je u e-mailu poslanom svim zaposlenicima, poželio Mattricku mnogo uspjeha.

Slične riječi hvale za Mattricka imao je i osnivač te još uvijek CEO Zynge Mark Pincus. Pincus je objasnio je kako će Mattrick postati novi CEO, ali i član odbora Zynge. Sam Pincus će obnašati dužnost predsjednika i direktora proizvodnje u kompaniji.

Inače, Mattrick je nedavno postao malo nepopularniji među gamerima kada je izjavio kako svi oni koji nemaju konstantan pristup internetu mogu umjesto nove Xbox One konzole kupiti već stari Xbox 360. Takvom izjavom je malo naljutio gamere.