Šef hrvatskih poslovnih anđela investirao u bezglutenski startup

Šef hrvatskih poslovnih anđela investirao u bezglutenski startup

Predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE, Davorin Štetner, investirao je u projekt Goga gluten free. Riječ je o startupu poduzetnice Gordane Kušar koju je Štetner zapazio prilikom projekta mentoriranja u Ivancu. Poduzetnica je u projekt ušla prije nekoliko godina kada je njezin član obitelji obolio od teškog oblika celijakije te je iz nužde pokrenula projekt izrade proizvoda bez glutena.

“Neopisivo sam sretna što je netko poput Davorina prepoznao moju motivaciju, trud i rad na poboljšanju kvalitete života oboljelih od celijakije te svih ostalih osoba koje pate od raznih autoimunih bolesti. Vjerujem u uspjeh jer je u svakom proizvodu moja ljubav i pozitiva. Radujem se svakoj novoj prilici za razvoj veće proizvodnje jer sam sigurna da imaju svoju priču, a to je sigurnost i kvaliteta za oboljele. Sigurna sam da će naša suradnja pridonijeti dobrim rezultatima za ljude kojima je hrana jedini lijek", izjavila je osnivačica tvrtke Goga gluten free Gordana Kušar.

„Iako ovo nije startup po klasičnoj definiciji riječi, inspirirala me Gogina upornost. Nevjerojatno je kako je iz potrebe razvila uspješni projekt, a nadam se da će joj moja investicija pomoći da ostvari ciljeve brzog širenja jer su proizvodi zaista vrhunske kvalitete. Ujedno ovo je i javna podrška projektu koji osim zarade skreće pažnju na važnost prevencije ove podmukle bolesti. Informiranjem se zaista mogu spriječiti opasne tegobe koje muče sve veći broj ljudi“, rekao je Štetner.

Još iz kategorije

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

14.09.2019. komentiraj

Na 12. izdanju najvećeg komunikacijskog festivala u regiji koji se održava od 19. do 22.9. u Rovinju, po prvi puta će se koristiti posebno dizajnirane perive čaše kako bi se smanjilo korištenje i bacanje jednokratne plastike. Na čašama će uz logo festivala biti otisnuta i prigodna poruka kako korištenjem ove čaše čuvamo planetu. Nakon korištenja, posjetitelji će čašu moći ponijeti kući kao dodatni suvenir s najboljeg Weekenda u godini.

Riješene nesuglasice u OSC-u

Riješene nesuglasice u OSC-u

13.09.2019. komentiraj

Ovog smo tjedna izvijestili o događajima unutar udruge Osijek Software City uoči i nakon konferencije KulenDayz. Cijela je priča dobila zadovoljavajući završetak, odnosno nisu se dogodili veći potresi, a nadamo se da problema neće biti ni u budućnosti.

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

13.09.2019. komentiraj

Google se nalazi u ozbiljnim problemima jer grupa 50 saveznih američkih država i teritorija pokrenula je istragu protiv njega zbog (pre)dominantne pozicije na tržištu internetskog oglašavanja. Ukratko, kao i u Europskoj uniji, tako se u Sjedinjenim Američkim Državama, Google ima problema s monopolizmom.