Sedam novih startup projekata ulaze u ZIP

Sedam novih startup projekata ulaze u ZIP
ZIP

Zagrebački Inkubator Poduzetništva objavio je završetak procesa selekcije prijavljenih projekata te da je odabrana druga generacija startup timova koji ulaze u ZIP-ov program predinkubacije.

Odabir projekata vodili su osnivači ZIP-a Ivo Špigel, Saša Cvetojević, Mihovil Barančić i Damir Sabol, a sa strane Sveučilišta u Zagrebu, s kojim ZIP ima uspostavljenu programsku suradnju, sudjelovala je i dr. sc. Vlatka Petrović, voditeljica Ureda za transfer tehnologije.

Selekcija se odvijala u dva koraka: od svih zaprimljenih projekata prvo su odabrani oni koji zadovoljavaju sve osnovne kriterije ocjenjivanja (inovativnost, tržišni potencijal, disruptivnost i tim), koji su zatim pozvani u ZIP održati prezentaciju uživo, tzv. pitch. Naposlijetku je na temelju pitcheva i ukupnog dojma izvršen konačni odabir projekata.

Sedam novih startupa koji ulaze u ZIP su:

  • agroNode - inteligentni sustav navodnjavanja poljoprivrednih kultura
  • Appointment Labs - pametni cloud-based sustav rezervacija za uslužne djelatnosti
  • MadBarz - web portal i brand koji okuplja globalnu Street Workout zajednicu
  • Potrčko - platforma za brzo i pouzdano ugovaranje jednostavnih poslova
  • Sizem - web i mobilna aplikacija koja ženama pomaže ispravno izmjeriti veličinu svojih grudi i pronaći grudnjake i odjeću u kojoj će se osjećati ugodno
  • Sport In Time - SaaS rješenje za tekstualni prijenos sportskih događaja uživo
  • Startupality - sistematizirani skup alata za razvoj poslovne ideje u uspješno poduzeće

Projekt MadBarz već ranije osvojio članstvo u ZIP-u kao jedan od pobjednika na natjecanju Startup Live Zagreb, no iskoristio je priliku finalnih prezentacija da se predstavi budućim kolegama.

Novi timovi će se pridružiti kolegama iz prve generacije ZIP-ovih startupa idući utorak, 2. travnja, i intenzivno nastaviti s razvojem svojih projekata u novom, poticajnom radnom okruženju sa svim neophodnim resursima te se uključiti u ZIP-ov mentorski program i aktivnosti. Osnivači ZIP-a su vrlo zadovoljni što je njihova inicijativa prepoznata, što su ponovo dobili kvalitetne prijave i što će Zagrebački Inkubator Poduzetništva moći pružiti podršku još jednom kontingentu perspektivnih startup projekata.