Schneider Electric predstavio novo istraživanje o izazovima Edge računarstva

Schneider Electric predstavio novo istraživanje o izazovima Edge računarstva
DepositPhotos

Schneider Electric otkrio je rezultate predstavljene u posljednjoj bijeloj knjizi Succeeding at Digital First Connected Operations, koja naglašava važnost rubnog računarstva za prelazak na digital-first svijet.

Bijela knjiga detaljno opisuje odgovore više od 1.000 IT i operativnih stručnjaka iz industrijskih, zdravstvenih, obrazovnih i drugih vertikala, kao i niz detaljnih intervjua s industrijskim poduzećima.

Ispitanici iz cijelog svijeta predstavnici su tvrtki iz Sjedinjenih Država, Kine, Japana, Njemačke, Velike Britanije, Indije i Irske, a radi se o kompanijama u rasponu od 100 do više od 1.000 zaposlenika. Njihovi odgovori su pružili uvid u čimbenike koji potiču velika ulaganja, izazove s kojima su se susreli tijekom implementacije edge računarstva (op.prev. računarstva na rubu), prepreke za nastavak ulaganja te strateške preporuke za pripremu rubnog računarstva za budućnost.

„U svojim nastojanjima kako bi kupcima pružile nova ili poboljšana iskustva, postale operativno učinkovitije, održivije i sigurnije, organizacije se sve više oslanjaju na digitalne tehnologije. Ova bijela knjiga ispituje ključnu ulogu koju ima edge računarstvo kao i implementaciju rubne infrastrukture u omogućavanju digital-first, povezanih operacija“ rekao je Chris Hanley, stariji potpredsjednik Commercial Operations & Global Channels odjela kompanije Schneider Electric.

„Istaknute su strategije koje IT stručnjaci i donositelji odluka mogu usvojiti kako bi Edge računarstvo podržalo udaljene, povezane, sigurne, otporne i održive operacije - sve ono što će biti potrebno u budućnosti“, objašnjava Hanley.

Edge računarstvo jedan je od glavnih pokretača digital-first paradigme. Zapravo, najčešći slučajevi upotrebe edge infrastrukture uključuju sustave kibernetičke sigurnosti za lokalno praćenje operativne mreže kao i pohranu i obradu operativnih podataka kako bi ih se dovelo u oblak. Nadalje, kada je organizacijama postavljeno pitanje zašto ulažu u rubno računarstvo kako bi osigurali takvu infrastrukturu, 50% njih je navelo poboljšanje kibernetičke sigurnosti, a 44% jačanje otpornosti i pouzdanosti sustava. Ipak, postoje razni izazovi koje organizacije moraju prevladati kako bi osigurali da je njihova edge infrastruktura, kao i povezane operacije, otporna i pouzdana. Unatoč mogućnostima koje donosi edge, brojne organizacije pokazuju zabrinutost kad su u pitanju povezanost i nestanci struje.

Kako bi prevladali izazove sigurnosti, posjedovanja potrebnih vještina i pouzdanosti, organizacije će se morati pobrinuti osigurati otporne, sigurne i održive resurse za energiju i povezivost, daljinski nadzor i management čitave edge infrastrukture te pouzdane partnere koji mogu pružiti potrebne vještine za nadmoćne resurse.

„Otporni edge resursi temelj su za prelazak na digital-first, povezane operacije“, rekla je Jennifer Cooke, Research & Edge Strategies direktorica iz IDC-a. „Organizacije će postati ranjive ako i kada njihova tehnologija ne uspije. Kako bi se pripremili za edge budućnost, lideri moraju razviti strategiju kojom se rješavaju briga o pitanjima kibernetičke sigurnosti i povezanosti te osigurati pristup vještinama potrebnim za održavanje otpornih edge infrastruktura“, ističe Jennifer Cooke.