Schneider Electric predstavio novo istraživanje o izazovima Edge računarstva

Schneider Electric predstavio novo istraživanje o izazovima Edge računarstva

Foto: DepositPhotos

Schneider Electric otkrio je rezultate predstavljene u posljednjoj bijeloj knjizi Succeeding at Digital First Connected Operations, koja naglašava važnost rubnog računarstva za prelazak na digital-first svijet.

Bijela knjiga detaljno opisuje odgovore više od 1.000 IT i operativnih stručnjaka iz industrijskih, zdravstvenih, obrazovnih i drugih vertikala, kao i niz detaljnih intervjua s industrijskim poduzećima.

Ispitanici iz cijelog svijeta predstavnici su tvrtki iz Sjedinjenih Država, Kine, Japana, Njemačke, Velike Britanije, Indije i Irske, a radi se o kompanijama u rasponu od 100 do više od 1.000 zaposlenika. Njihovi odgovori su pružili uvid u čimbenike koji potiču velika ulaganja, izazove s kojima su se susreli tijekom implementacije edge računarstva (op.prev. računarstva na rubu), prepreke za nastavak ulaganja te strateške preporuke za pripremu rubnog računarstva za budućnost.

„U svojim nastojanjima kako bi kupcima pružile nova ili poboljšana iskustva, postale operativno učinkovitije, održivije i sigurnije, organizacije se sve više oslanjaju na digitalne tehnologije. Ova bijela knjiga ispituje ključnu ulogu koju ima edge računarstvo kao i implementaciju rubne infrastrukture u omogućavanju digital-first, povezanih operacija“ rekao je Chris Hanley, stariji potpredsjednik Commercial Operations & Global Channels odjela kompanije Schneider Electric.

„Istaknute su strategije koje IT stručnjaci i donositelji odluka mogu usvojiti kako bi Edge računarstvo podržalo udaljene, povezane, sigurne, otporne i održive operacije – sve ono što će biti potrebno u budućnosti“, objašnjava Hanley.

Edge računarstvo jedan je od glavnih pokretača digital-first paradigme. Zapravo, najčešći slučajevi upotrebe edge infrastrukture uključuju sustave kibernetičke sigurnosti za lokalno praćenje operativne mreže kao i pohranu i obradu operativnih podataka kako bi ih se dovelo u oblak. Nadalje, kada je organizacijama postavljeno pitanje zašto ulažu u rubno računarstvo kako bi osigurali takvu infrastrukturu, 50% njih je navelo poboljšanje kibernetičke sigurnosti, a 44% jačanje otpornosti i pouzdanosti sustava. Ipak, postoje razni izazovi koje organizacije moraju prevladati kako bi osigurali da je njihova edge infrastruktura, kao i povezane operacije, otporna i pouzdana. Unatoč mogućnostima koje donosi edge, brojne organizacije pokazuju zabrinutost kad su u pitanju povezanost i nestanci struje.

Kako bi prevladali izazove sigurnosti, posjedovanja potrebnih vještina i pouzdanosti, organizacije će se morati pobrinuti osigurati otporne, sigurne i održive resurse za energiju i povezivost, daljinski nadzor i management čitave edge infrastrukture te pouzdane partnere koji mogu pružiti potrebne vještine za nadmoćne resurse.

„Otporni edge resursi temelj su za prelazak na digital-first, povezane operacije“, rekla je Jennifer Cooke, Research & Edge Strategies direktorica iz IDC-a. „Organizacije će postati ranjive ako i kada njihova tehnologija ne uspije. Kako bi se pripremili za edge budućnost, lideri moraju razviti strategiju kojom se rješavaju briga o pitanjima kibernetičke sigurnosti i povezanosti te osigurati pristup vještinama potrebnim za održavanje otpornih edge infrastruktura“, ističe Jennifer Cooke.

Još iz kategorije

Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

27.06.2022.

Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) nedavno je u New Yorku organizirala hrvatsku konferenciju 'Croatian Tech Superstars Competing on a Global Market'.  Uspješne tehnološke tvrtke na konferenciji su predstavili su brojni hrvatski poduzetnici i vlasnici uspješnih startup kompanija, među njima i Hrvoje Ćosić, CEO tvrtke Aircash.

Interes za Algebru 40 posto veći nego lani, 160 studenata želi i britansku diplomu

Interes za Algebru 40 posto veći nego lani, 160 studenata želi i britansku diplomu

27.06.2022.

Algebra nastavlja podizati standarde u području visokog obrazovanja što je, prema podacima objavljenim na portalu Postani student, rezultiralo rastom prijava za studijske programe ukupno za čak 40 posto u odnosu na lani, odnosno za 27 posto kad je riječ o prva tri izbora. Prema aktualnom broju prijava, Algebra najveći rast interesa bilježi za studij dizajna, za koji se prijavilo čak dvostruko više maturanata nego lani. Interes za studij digitalnog marketinga porastao je za 40 posto, dok studij računarstva bilježi 35 posto više prijava.

Poticaji za električna vozila podijeljeni u samo 50 minuta

Poticaji za električna vozila podijeljeni u samo 50 minuta

27.06.2022.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jutros je u 8 sati otvorio natječaj za subvencioniranje kupovine energetski učinkovitih vozila. Tako se pri kupovini vozila s potpuno električnim pogonom ili pogonom na vodik moglo ostvariti do 70 tisuća kuna subvencije, a za L1-L7 vozila (električni skuteri, mopedi, motocikli i sl.) se moglo dobiti do 20 tisuća kuna.