Schneider Electric obilježio 30 godina poslovanja u Sloveniji

Schneider Electric obilježio 30 godina poslovanja u Sloveniji

Schneider Electric obilježio je 30 godina poslovanja u Sloveniji okupivši u Ljubljani više od 350 gostiju među kojima su bili njihovi partneri i predstavnici najvažnijih kompanija u regiji. Taj globalni lider u sektoru održivog poslovanja tijekom protekla tri desetljeća dosegao je u Sloveniji mrežu partnera veću od petsto kompanija. Među njima su partneri koji djeluju u sektorima infrastrukture, industrije, zgradarstva i podatkovnih centara.

Kako sami tvrde Schneider s njima surađuje u procesima planiranja, dizajniranja, ugovaranja, integracije, proizvodnje, instalacije, puštanja u rad i održavanja elektro-energetskih te rješenja za industrijsku i procesnu automatizaciju. Brojni distributeri elektroenergetske opreme, projektanti, proizvođači razvodnih ormara, strojeva te sistem integratori surađuju sa Schneider Electricom svih proteklih 30 godina.

Također, u tom je razdoblju Schneider Electric postao dio značajnih javnih i privatnih infrastrukturnih projekata u Sloveniji zahvaljujući digitalnim rješenjima za energetsku učinkovitost zgrada, proizvodnih pogona te javnih sustava i objekata koji isporučuju usluge velikom broju građana. Neki od najvećih odnose se na digitalizaciju električne i vodne  infrastrukture, dok je veliki broj značajnih projekata realiziran s vodećim industrijskim poduzećima slovenskog gospodarstva.

Razvijajući rješenja ukorak s potrebama korisnika i predviđajući šire društvene izazove, Schneider Electric je donio značajne inovacije na slovensko tržište, unaprijedio energetsku i operativnu učinkovitost, te time utjecao i na poboljšanje konkurentnosti ali i profitabilnosti brojnih domaćih kompanija. Ipak utjecaj i integracija rješenja digitalne transformacije, dekarbonizacije i elektrifikacije u konačnici značajno doprinose kontinuiranom utjecaju na smanjenje emisija ugljika i ostvarenju općeg cilja održivosti.

„U Schneider Electricu kontinuirano rastemo jer uvijek gledamo u budućnost, bilo da postavljamo trendove ili donosimo rješenja za naše klijente. Globalno predvodimo digitalnu transformaciju i partner smo brojnim korisnicima na tom putu, a posebice uspješno protekla tri desetljeća u Sloveniji. Stoga sam zahvalan našim partnerima na dugogodišnjem povjerenju, a zaposlenicima na iznimnom doprinosu u razvoju kompanije,“ rekao je Arthur Vašarević, generalni direktor Schneider Electrica za Hrvatsku, Sloveniju te Bosnu i Hercegovinu.

„No, pred svima nama je izazov održivosti i implementacije zelenih rješenja u kompletnom opskrbnom lancu, od proizvođača do krajnjih korisnika. Zato je naša svrha, sada više nego ikad, partnerima i korisnicima omogućiti najinovativnije digitalne tehnologije za veću energetsku i operativnu učinkovitost, dekarbonizaciju i elektrifikaciju. Potreba za tim rješenjima neprestano raste i mi ju spremno ispunjavamo“, objašnjava Vašarević.

Iz Schneider Electrica su podsjetili kako je energetska učinkovitost u njihovom fokusu već 180 godina, od osnivanja kompanije u Francuskoj u 19. stoljeću, no nevjerojatna brzina povećanja potrošnje električne energije i klimatske promjene ukazale su na njezin značaj za održivost društava u budućnosti. Vidi se to u primjerima automobilske industrije koja značajno migrira na električnu energiju, kompanija koje većinu poslovanja usmjeravaju u online svijet te stoga raste potražnja za podatkovnim centrima i rješenjima za kibernetičku sigurnost, a i proizvodni pogoni diljem svijeta sve više žele koristiti 'zelenu energiju'. 

Schneider Electric je odgovorio na izazove energetske učinkovitosti u najvažnijim segmentima poslovanja s otvorenom platformom EcoStruxure koja povezuje i omogućuje pametnije upravljanje zgradama, podatkovnim centrima, proizvodnim pogonima i još mnogo toga. Schneider Electric time ujedno podržava svoje partnere u postizanju njihovih ciljeva dekarbonizacije. U prosjeku, tvrtke uspijevaju smanjiti svoje emisije ugljika za oko 20 posto učinkovitijim korištenjem energije. Također, Schneider Electric je globalno kroz EcoStruxure rješenja od 2018. godine uspio spriječiti emisiju 800 milijuna tona ugljičnog dioksida, prema svojim izračunima.

Dodatno, u Schneider Electricu su se obvezali na nultu stopu emisije ugljičnog dioksida do 2030. godine kako bi podržali šire klimatske ciljeve i osigurali zdraviji planet. Osim internih inicijativa i inovativnih rješenja za automatizaciju i digitalizaciju poslovanja, takve globalne ciljeve podržavaju edukacijom i uključivanjem građana, kompanija i predstavnika javnog sektora. Stoga su i u Ljubljani održali najveći godišnji trening Schneider Electrica za više od 150 partnera iz regije na kojem su predstavili inovativna rješenja te razgovarali o potencijalima za učinkovitu energetsku tranziciju. Također, svake godine otvaraju globalni natječaj GoGreen na kojem studenti mogu prijaviti svoje ideje kako promijeniti način korištenja energije u zgradama i gradovima.