Satya Nadella je favorit za mjesto izvršnog direktora Microsofta

Satya Nadella je favorit za mjesto izvršnog direktora Microsofta

Saga o Microsoftovom traženju novog glavnog izvršnog direktora se i daje nastavlja, a izgleda da se pritom kompanijin voditelj enterprise i cloud odjela Satya Nadella gura kao favorit koji bi mogao zamijeniti Stevea Ballmera.

Prema navodima Bloomberga, Nadella je favorit za preuzimanje fotelje glavnog izvršnog direktora. Iako se ne navodi tko sve želi vidjeti Nadellu na toj poziciji, Microsoft je objavio da bi novi izvršni direktor mogao biti imenovan već početkom 2014. godine.

Vođenje Microsofta očito nije posao za kojim bi svi pohrlili. Microsoft je novog izvršnog direktora tražio i među vlastitim redovima, a kao mogući favoriti navedeni su izvršni potpredsjednik Tony Bates i operativni šef Kevin Turner. Iz utrke za vodeću poziciju također su ispali izvršni direktor Forda Alan Mullally i izvršni direktor Qualcomma Steve Mollenkopf.

Dobra vijest, ako Nadella bude imenovan za novog izvršnog direktora, je to da on dobro poznaje Microsoftovu kulturu. Prednost je i to što jako dobro poznaje Microsoftovo Enterprise Business poslovanje koje kompaniji ostvaruje vrlo dobre rezultate, unatoč tome što je softverski div imao neslavne izlete s Xbox igraćom konzolom, Bing tražilicom, kompanijom Nokia i Surface uređajima.

Međutim, i dalje je u svim ovim pričama nejasno što će biti s Billom Gatesom. Novi izvršni direktor mogao bi imati problema u slaganju s Gatesom, a Bloomberg navodi i da bi Gates mogao odstupiti sa svoje pozicije.

Još iz kategorije

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

15.11.2019. komentiraj

Kvantno računalstvo donijet će cijeli niz promjena u tehnološkom smislu, ali i šire, no Joseph Liu, stručnjak iz HCASH ističe i jedan problem koji se veže uz pitanja sigurnosti. Naime, ta će računala biti toliko moćna da će bez problema moći probiti kriptirane podatke u svega nekoliko i zato se naglašava da treba napraviti korake kojima bi se spriječio problematičan scenarij. Dakle, svaka kriptovalute u takvoj situaciji našla bi se u opasnosti.

Uvođenje eura tek prvi korak, izazov dolazi poslije

Uvođenje eura tek prvi korak, izazov dolazi poslije

15.11.2019. komentiraj

„HGK podupire uvođenje eura jer smo svjesni da pozitivne strane značajno nadmašuju one moguće negativne. Ali s preduvjetom da se cijeli posao odradi kvalitetno, detaljno i s velikom razinom ozbiljnosti i pozornosti. O pripremi, razvoju naših kapaciteta i uključivanju svih naših resursa u ovom području ovisi i uspjeh uvođenja eura i postizanje maksimalnih pozitivnih učinaka. Jer nemojmo se zavaravati, čin uvođenja eura tek je prvi korak, a uspjeh ovisi i o svemu što dolazi nakon toga. Izazov dolazi poslije“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović na današnjem otvaranju konferencije Dan hrvatskih financijskih institucija – Utjecaj uvođenja eura na kreta¬nja u gospodarstvu u organizaciji HGK.

GALERIJA: Infogamer 2019

GALERIJA: Infogamer 2019

14.11.2019. komentiraj

U tijeku je ovogodišnji gaming sajam Reboot InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu, najveći dosad te se prostire na čak 7 paviljona. Ovogodišnji Reboot InfoGamer trajat će do 17. studenoga, a posjetiteljima će nuditi priliku da zaigraju najnovije videoigre na tržištu te isprobaju raznovrsne igre od regionalnih proizvođača videoigara.