Satya Nadella je favorit za mjesto izvršnog direktora Microsofta

Satya Nadella je favorit za mjesto izvršnog direktora Microsofta

Saga o Microsoftovom traženju novog glavnog izvršnog direktora se i daje nastavlja, a izgleda da se pritom kompanijin voditelj enterprise i cloud odjela Satya Nadella gura kao favorit koji bi mogao zamijeniti Stevea Ballmera.

Prema navodima Bloomberga, Nadella je favorit za preuzimanje fotelje glavnog izvršnog direktora. Iako se ne navodi tko sve želi vidjeti Nadellu na toj poziciji, Microsoft je objavio da bi novi izvršni direktor mogao biti imenovan već početkom 2014. godine.

Vođenje Microsofta očito nije posao za kojim bi svi pohrlili. Microsoft je novog izvršnog direktora tražio i među vlastitim redovima, a kao mogući favoriti navedeni su izvršni potpredsjednik Tony Bates i operativni šef Kevin Turner. Iz utrke za vodeću poziciju također su ispali izvršni direktor Forda Alan Mullally i izvršni direktor Qualcomma Steve Mollenkopf.

Dobra vijest, ako Nadella bude imenovan za novog izvršnog direktora, je to da on dobro poznaje Microsoftovu kulturu. Prednost je i to što jako dobro poznaje Microsoftovo Enterprise Business poslovanje koje kompaniji ostvaruje vrlo dobre rezultate, unatoč tome što je softverski div imao neslavne izlete s Xbox igraćom konzolom, Bing tražilicom, kompanijom Nokia i Surface uređajima.

Međutim, i dalje je u svim ovim pričama nejasno što će biti s Billom Gatesom. Novi izvršni direktor mogao bi imati problema u slaganju s Gatesom, a Bloomberg navodi i da bi Gates mogao odstupiti sa svoje pozicije.

Još iz kategorije

Rasco slavi 30 godina postojanja

Rasco slavi 30 godina postojanja

01.06.2020. komentiraj

Krenuli su iz male seoske garaže u Kalinovcu kraj Đurđevca, a danas svoje ralice i posipače prodaju Rusima, Norvežanima, Nijemcima, Kanađanim. Trideseti rođendan danas su simbolično obilježili obraćanjem osnivača svim zaposlenicima u Kalinovcu, dok  pravu proslavu planiraju najesen, kad budu gotovi novi proizvodni i uredski prostori, a s njima i veliki investicijski ciklus vrijedan 80 milijuna kuna.

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

01.06.2020. komentiraj

SuperData je objavio listu najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja 2020. godine. League of Legends je zauzeo prvo mjesto na listi dok se iza njega redom nalaze Dungeon Fighter Online, Crossfire, Fantasy Westward Journey Online, Doom Eternal, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, World of Warcraft, Roblox i Call of Duty: Modern Warfare.

United Grupa kupuje grčki Forthnet

United Grupa kupuje grčki Forthnet

01.06.2020. komentiraj

United Grupa postigla je dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udjela u Forthnetu, uspješnoj grčkoj telekomunikacijskoj kompaniji. U sklopu transakcije United Grupa preuzet će sve kreditne obveze, konvertibilni dug i 36-postotni dionički udio u kapitalu Forthneta, nakon uspješno završenih pregovora s prodavateljima, i to Nacionalnom bankom Grčke, Alpha bankom, Piraeus bankom i Attica bankom. Dodatni detalji transakcije neće biti objavljeni, a transakcija podliježe standardnim regulatornim odobrenjima.