SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

Nakon Budimpešte, Beča, Bratislave, Praga i Beograda, konferencija SAS Analytics Day održana je i u Zagrebu. Na hrvatskom izdanju tog događaja okupilo se gotovo 200 sudionika.

Tematski podijeljena na nekoliko područja, konferencija je ipak sadržavala jedan zajednički nazivnik, odnosno umjetnu inteligenciju. AI je alat  prikupljanja i pravilne primjene informacija u svrhu kreiranja i implementacije inovacija, digitalne transformacije, promjena u društvu, razvoja poslovanja, kao i kvalitetnije svakodnevice za sve.

„Četvrta industrijska revolucija u kojoj se nalazimo temelji se na podacima. Količina podataka koja se generira je ogromna. Podaci su nova nafta, a iz te nevjerojatne količine podataka potrebno je izvući one prave. Zatim, kada ih izvučemo, potrebno je primijeniti ih na adekvatan način. Upravo tu kompanije stječu prednost jer mogu biti brže, učinkovitije i inovativnije“, izjavio je u pozdravnom govoru direktor kompanije SAS za Adriatic regiju Miloš Đurković.

„Pretvaranje podataka u informacije esencija je onoga o čemu danas pričamo i što tvrtke koje se bave analizom i adekvatnom primjenom podataka nude svojim klijentima. SAS Cloud rješenje, implementirano na vodećim infrastrukturnim pružateljima usluga poput Amazona, Microsofta, Googlea i Oraclea, koristi se u više od tisuću projekata. Naši klijenti i partneri upravljaju implementacijom uz SAS-ovu podršku s tehnološke i poslovne strane“, rekao je voditelj ureda SAS-a u Hrvatskoj Asmir Muslić.