Santa Domenica pokrenula 360 VR shop

Santa Domenica pokrenula 360 VR shop
Santa Domenica

Kroz ovaj projekt, iskustvo Santa Domenica fizičkih trgovina želi se približiti i potrošačima van gradova Zagreb; rijeke i Splita, te sa ovim konceptom žele omogućiti jedan potpuno novi inovativni način digitalnog istraživanja naše ponude, ističu iz ovog trgovačkog lanca potrošačke elektronike o novom VR shopu koji možete pronaći na adresi http://360provideo.hr/sd/.

„Vjerujemo da će ova inovacija dati dodatni obol i percepciji našeg poslovnog modela i van granica lijepe naše, pred početak internacionalne ekspanzije Santa Domenice maloprodajnog lanca na okolna tržišta (Austrija, Slovenija, BIH). S druge strane, jasno bi voljeli napomenuti da ovo Virtual Shop rješenje ne vidimo kao neki budući mainstream ecommerce koncept, koji će promijeniti dosadašnje standarde i navike potrošača u online kupovini, već na njega gledamo kao zgodan i inovativan dodatak uz postojeća standardizirana ecommerce rješenja čime se želimo dodatno diferencirati od konkurencije i ponuditi neke nove jedinstvene vrijednosti samim potrošačima upotrebom najnovijih tehnologija u sferi virtualne stvarnosti“, ističu iz Santa Domenice.

Projekt je idejno i konceptualno u potpunosti razvijen unutar Sancta Domenice, uz eksternog produkcijskog partnera - tvrtku 360 Provideo. Razvoj je trajao duže od 9 mjeseci uz višekratna cjelonoćna snimanja, ponavljanja i nebrojene sate programiranja i dizajniranja, istraživanja tek dostupnih ili uskoro dostupnih tehnologija u sferi 360 sadržaja tj. virtualne stvarnosti i nevjerojatan entuzijazam i upornost svih uključenih, s ponosom ističu iz Santa Domenice.

Riječ je o prvoj hrvatskoj, a po trenutno dostupnim podacima i jedinoj ovakvoj na svijetu - virtualnoj trgovini elektronike skrojenoj po uzoru na našu fizičku trgovinu u CityCenterOne West u Zagrebu, u kojoj korisnici mogu istražiti cijeli portfelj u 360 VR formatu, kao da su zaista tamo i to na svojim desktop/laptop/tablet računalima, pametnim mobilnim telefonima ili kroz VR naočale.

„Da bi iskustvo bilo što sličnije onom u našoj stvarnoj fizičkoj trgovini, u Santa Domenica Virtual Shopu će vas dočekati i naši video vodiči sa virtualnim savjetnikom koji će pomoći u izboru prije kupovine. Svi izloženi uređaji/zone su klikabilne sa aktivnim linkovima i vode do našeg web  shopa putem kojeg se može obaviti finalna kupovina do čak 36 rata i sa besplatnom dostavom na adresu, a u gradovima gdje su i Santa Domenica trgovine i to Zagrebu, Rijeci i Splitu čak i isti dan u roku od 3 sata od kupovine“, pojašnjavaju u Santa Domenici..

Do sada su u cijelom svijetu, ozbiljniji iskorak u smjeru VR shopova napravili globalni e-commerce giganti poput Ebay i Alibaba, ali sa potpuno umjetno stvorenim virtualnim okružjem, put koji je također inicijalno odabrao i poznati hrvatski investitor i poslovni anđeo Hrvoje Prpić sa svojim inovativnim projektom "Trillenium" koji će u budućnosti vjerojatno postaviti i neke nove standarde na tržište i najnaprednije iskustvo VR/AR kupovine, uz partnerstvo sa najvećim globalnim trgovcima, ističu u Santa Domenici.

U budućnosti je u planu i daljnja nadogradnja, tj. unaprjeđivanje funkcionalnosti Santa Domenica Virtual Shopa, pa su nam izrazito važne sve povratne informacije, zaključuju u Santa Domenici.