Samsungov Galaxy S4 se prodaje bolje od HTC One

Samsungov Galaxy S4 se prodaje bolje od HTC One

HTC ima pristojan tržišni udio u prodaji svojih uređaja u posljednje vrijeme. Prije godinu dana kada je lansirana One linija uređaja, uključujući One X i One S uređaje, tvrtka je očekivala dominaciju na tržištu, no uz solidne One uređaje, One linija je podbacila te se nije prodavala kako je bilo očekivano. HTC smatra kako su s HTC One uređajem proizveli savršen Android uređaj, ne međutim istog razmišljanja je i Samsung koji se nada kako će zadržati vodstvo svojim Galaxy S4 uređajem.

HTC One uređaj imao je nekoliko prednosti uključujući to što je prvi stigao na tržište, pozitivne kritike i lijep dizajn. Dok   Galaxy S4 nije imao baš dobar start gdje mu se zamjera loš rad softvera, sporost sustava te korištenje plastike pri izradi kućišta . No, jedino što je bitno koliko se koji uređaj dobro prodaje, a prema posljednjem izvješću , Galaxy S4 je nadjačao HTC One.

Prema anketama koje su ispitivači proveli u 20 AT&T i Sprint trgovina u Los Angelesu, HTC One se dobro prodaje, ali ne toliko dobro koliko Samsungov Galaxy S4. Iako je vrlo dobra vijest za HTC da se njihov uređaj dobro prodaje, njihov krajnji cilj je da One linija bude bolja i uspješnija od Samsung Galaxy linije uređaja, no prema posljednjim izvješćima želje HTC-a se ne ostvaruju.

Što se reklamacija tiče, korisnici HTC One uređaja žale se na mrtve piksele i pokvaren zvučnik, no prema riječima zastupnika jedne trgovine, ovi slučajevi su rijetki i trenutno ne predstavljaju velik problem. HTC One se na tržištu pojavio 19. travnja, a Samsung je svoj Galaxy S4 pustio u prodaju 27. travnja, no još uvijek nisu dostupni kod svih dobavljača te ih je malo teže pronaći .