Samsungov Android Notebook, Google TV i Google Glass

Samsungov Android Notebook, Google TV i Google Glass

KGI Securitiesov analitičar Mingchi Kuo, koji je poznat po točnim informacijama u vezi Apple proizvoda koji su se do sada lansirali, je ponovno iznenadio sve sa svojim izvješćem, to jest napomenom, koja uključuje i neke iznenađujuće i njemu specifične recenzije za nadolazeće proizvode iz Googlea.

Jedan od proizvoda kojeg Kuo očekuje vidjeti na Google I/O konferenciji kasnije ovog mjeseca je novi Nexus 7, ali najzanimljiviji dio izvješća govori o Android notebooku, novom TV proizvodu, pa čak i Google pametnom satu.

Ovo nije prvi put da se šuška o Android prijenosnom računalu tijekom godina, a prošlog mjeseca Intelovi direktori potvrdili su da će većina njihovih novih jeftinih (<$ 200) računala, koji rade na mobilnom Atom procesoru, biti na Android bazi. Međutim ne očekuje se da će ti notebookovi ugledati svjetlo dana na I/O konferenciji ove godine.

To je zato što se Android 5,0 neće biti spreman pokazati , ali i zbog toga što prodavači poput Samsunga očito kreću prvo sa Android 4.x pogonom za prijenosna računala , koji će roku od 3-4 mjeseca biti na tržištu. Pošiljke ovih uređaja će biti ograničene zbog trenutne nepodržanosti Android OS sustava za prijenosna računala.

Što se tiče Google glasina o TV poslovanju čini se kako će Apple TV opasnu konkurenciju, ali naravno uz malo kašnjenje zbog promjene na Nvidia Tegra čip iz TI OMAP procesora , dakle niti Google TV neće biti predstavljena na nadolazećoj konferenciji.

Kuo je također u svojem „predviđanju“ naveo kako očekuje da će Google lansirati uređaj sličan pametnom satu uz popratni Google Glass, ali da očito neće ići u masovnu proizvodnju do iduće godine.