Samsung ulaže 1,1 milijardu dolara u inovacije

Samsung ulaže 1,1 milijardu dolara u inovacije

Korejski Samsung najavio je ulaganje od čak 1,1, milijarde dolara u Samsung Strategy and Innovation Center (SSIC) i Samsung Ventures America Fund koji će taj novac ulagati u istraživanje i razvoj.

Očekuje se da bi kroz ove nove fondove i novac akumuliran u njima kompanija trebala omogućiti kreiranje novih radnih mjesta, te otvaranje inovacijskih centara i poticanje novih i mladih kompanija. U Samsungu procjenjuju kako će na ovaj način uskočiti u vlak potican Big Data vizijom razvoja koja  je orijentirana na najrazličitije usluge , hardver i softver u mobilnoj telekomunikaicjskoj industriji, te u „računarstvu u oblaku“.

Kako ističe Young Sohn, predsjednik i glavni strateški direktor u Samsungu zadužen za uređaje riječ je o velikoj prilici u narednih pet do šest godina što kompaniji treba omogućiti da bude u samom tehnološkom vrhu kao što je to i danas.

On napominje kako će uz fondove čija vrijednost premašuje 1,1 milijardu dolara poduzetnici, razvojni inženjeri i inovatori imati prilike biti uključeni u Samsungov ekosistem i iskoristiti sve prednosti koje im on može donijeti kako bi svoju kreativnost i ideje pretočili u konkretne projekte.