Samsung ulaže 1,1 milijardu dolara u inovacije

Samsung ulaže 1,1 milijardu dolara u inovacije

Korejski Samsung najavio je ulaganje od čak 1,1, milijarde dolara u Samsung Strategy and Innovation Center (SSIC) i Samsung Ventures America Fund koji će taj novac ulagati u istraživanje i razvoj.

Očekuje se da bi kroz ove nove fondove i novac akumuliran u njima kompanija trebala omogućiti kreiranje novih radnih mjesta, te otvaranje inovacijskih centara i poticanje novih i mladih kompanija. U Samsungu procjenjuju kako će na ovaj način uskočiti u vlak potican Big Data vizijom razvoja koja  je orijentirana na najrazličitije usluge , hardver i softver u mobilnoj telekomunikaicjskoj industriji, te u „računarstvu u oblaku“.

Kako ističe Young Sohn, predsjednik i glavni strateški direktor u Samsungu zadužen za uređaje riječ je o velikoj prilici u narednih pet do šest godina što kompaniji treba omogućiti da bude u samom tehnološkom vrhu kao što je to i danas.

On napominje kako će uz fondove čija vrijednost premašuje 1,1 milijardu dolara poduzetnici, razvojni inženjeri i inovatori imati prilike biti uključeni u Samsungov ekosistem i iskoristiti sve prednosti koje im on može donijeti kako bi svoju kreativnost i ideje pretočili u konkretne projekte.

Još iz kategorije

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

24.08.2019. komentiraj

Najveći svjetski sajam igara Gamescom u Kölnu danas je zatvorio svoja vrata nakon peta dana intenzivnog dogovaranja novih poslova, ali i igranja najnovijih igara koje se tek očekuju na tržištu. Gamescom je okupio ponovno i poslovnu zajednicu na posebno dijelu koji je održan prva dva dana i gdje su developeri međusobno razgovarali o razvoju igara, enginima za igre, novim modelima animacija, dok su izdavači tražili potencijalne nove uspješnice.

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

24.08.2019. komentiraj

Hrvatska znanstvenica, teorijska fizičarka, prof. dr. sc. Željka Fuchs Stone, direktorica Centra za klimu i vodu na institutu New Mexico Tech, poznata i kao lovkinja na uragane, započela je sa svojim kolegama znanstvenicima novi projekt “OTREC”, kojim planiraju razotkriti misterij nastanka uragana.

GNOME  i KDE zajednički za Linux desktop

GNOME i KDE zajednički za Linux desktop

23.08.2019. komentiraj

Linux za desktop računala ima mnogo obožavatelja, ali nikad nije uspio pridobiti mase u smislu kao Windows ili Mac OS, što je posljedica fragmentacije izvedene od strane različitih proizvođača. O tome je pričao i osnivač Linuxa Linus Torvalds, no možda ta kritika više neće vrijediti sad kad su dva najveća rivala za Linux desktop odlučila raditi zajedno.