Samsung ulaže 1,1 milijardu dolara u inovacije

Samsung ulaže 1,1 milijardu dolara u inovacije

Korejski Samsung najavio je ulaganje od čak 1,1, milijarde dolara u Samsung Strategy and Innovation Center (SSIC) i Samsung Ventures America Fund koji će taj novac ulagati u istraživanje i razvoj.

Očekuje se da bi kroz ove nove fondove i novac akumuliran u njima kompanija trebala omogućiti kreiranje novih radnih mjesta, te otvaranje inovacijskih centara i poticanje novih i mladih kompanija. U Samsungu procjenjuju kako će na ovaj način uskočiti u vlak potican Big Data vizijom razvoja koja  je orijentirana na najrazličitije usluge , hardver i softver u mobilnoj telekomunikaicjskoj industriji, te u „računarstvu u oblaku“.

Kako ističe Young Sohn, predsjednik i glavni strateški direktor u Samsungu zadužen za uređaje riječ je o velikoj prilici u narednih pet do šest godina što kompaniji treba omogućiti da bude u samom tehnološkom vrhu kao što je to i danas.

On napominje kako će uz fondove čija vrijednost premašuje 1,1 milijardu dolara poduzetnici, razvojni inženjeri i inovatori imati prilike biti uključeni u Samsungov ekosistem i iskoristiti sve prednosti koje im on može donijeti kako bi svoju kreativnost i ideje pretočili u konkretne projekte.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

17.01.2020. komentiraj

Inovacije iza kojih stoje žene činile su u 2017. tek 13,07 posto svih koje su te godine prijavljene te odobrene od strane nadležnih institucija. No, nije u cijelom svijetu tako loša situacija po žene i to se može vidjeti po brojkama Britanskog ureda za intelektualno vlasništvo.

U Beču do kraja 2020. tisuću e-punionica

U Beču do kraja 2020. tisuću e-punionica

17.01.2020. komentiraj

Bečko energetsko poduzeće „Wien Energie“ kontinuirano razvija gradsku infrastrukturu za punjenje električnih automobila. Postavljanje e-punionica i prelazak na električnu mobilnost ključni su za ispunjenje ciljeva Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama. Naime, automobili koji se pune „zelenom“ električnom energijom za vrijeme svoga trajanja proizvedu i do 75 % manje stakleničkih plinova od automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Hrvatska nadmašila razvijenije zemlje u digitalnom učenju

Hrvatska nadmašila razvijenije zemlje u digitalnom učenju

17.01.2020. komentiraj

Centar za europske političke studije (CEPS) istražio je uspješnost europskih zemalja u digitalnom učenju i ustanovio da su Estonija, Nizozemska i Finska napredovale u digitalnom obrazovanju, dok su se Italija i Njemačka našle na začelju ljestvice.