Samsung ulaže 1,1 milijardu dolara u inovacije

Samsung ulaže 1,1 milijardu dolara u inovacije

Korejski Samsung najavio je ulaganje od čak 1,1, milijarde dolara u Samsung Strategy and Innovation Center (SSIC) i Samsung Ventures America Fund koji će taj novac ulagati u istraživanje i razvoj.

Očekuje se da bi kroz ove nove fondove i novac akumuliran u njima kompanija trebala omogućiti kreiranje novih radnih mjesta, te otvaranje inovacijskih centara i poticanje novih i mladih kompanija. U Samsungu procjenjuju kako će na ovaj način uskočiti u vlak potican Big Data vizijom razvoja koja  je orijentirana na najrazličitije usluge , hardver i softver u mobilnoj telekomunikaicjskoj industriji, te u „računarstvu u oblaku“.

Kako ističe Young Sohn, predsjednik i glavni strateški direktor u Samsungu zadužen za uređaje riječ je o velikoj prilici u narednih pet do šest godina što kompaniji treba omogućiti da bude u samom tehnološkom vrhu kao što je to i danas.

On napominje kako će uz fondove čija vrijednost premašuje 1,1 milijardu dolara poduzetnici, razvojni inženjeri i inovatori imati prilike biti uključeni u Samsungov ekosistem i iskoristiti sve prednosti koje im on može donijeti kako bi svoju kreativnost i ideje pretočili u konkretne projekte.

Još iz kategorije

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

19.04.2019. komentiraj

Na redovnoj izbornoj skupštini Hrvatske mreže poslovnih anđela dosadašnji predsjednik Davorin Štetner izabran je na treći uzastopni mandat predsjednika CRANE-a. Promjene su se dogodile u Upravnom odboru gdje se dosadašnji član Damir Mujić zbog privatnih obaveza povukao, a kao novi članovi izabrani su Davor Tremac generalni manager UBER-a jugoistočne Europe te manager TOTAL-a Zdravko Novosel.

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

19.04.2019. komentiraj

Ovoga tjedna u Europskom parlamentu predstavljena je izložba „Hrvatske inovacije - vizionari koji su oblikovali Europu“ u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, a koju je otvorila potpredsjednica Europskog parlamenta Heidi Hautala.

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.