Samsung u pregovorima za kupnju udjela u Best Buy-u

Samsung u pregovorima za kupnju udjela u Best Buy-u

Samsung je u petak objavio rekordne profite, ali analitičari unatoč svemu ne vjeruju kako će profit koji se temelji na pametnim telefonima biti održiv u narednih nekoliko godina.

Kako bi se suprostavio rastućoj zasićenosti tržišta, Samsung bi mogao kupiti udio u Best Buy-u, jednoj od najvećih trgovina elektrotehnikom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Samsungov potpredsjednik, Lee Jae-Yong, izjavio je kako se nedavno sastao s višim rukovoditeljem Best Buy-a i razgovarao s njime o trenutnim poslovnim rješenjima. Ovaj razgovor uslijedio je nedugo nakon što su počele kružiti glasine o Samsungovoj potrazi za kupnjom dijela ove trgovine.

Ovo nije prva suradnja između Samsunga i Best Buy-a. Zajedno su radili na projektu “Samsung Experience Shops“ koji je bio zastupljen u trgovinama Best Buya diljem Amerike i promovirao Samsungove proizvode.

Analitičar iz HMC Securities, Kim Young-Woo, vjeruje kako je Samsungova odluka da poveća subvencije, zapravo vrlo isplativ potez. Radi se o strateškome potezu koji ide na ruku objema stranama, odnosno njime bi se pomoglo Best Buy-u, ali bi se, također, povećala izloženost Samsungovih proizvoda.

Iz Samsunga, putem službenog bloga, opovrgavaju pregovore o ulasku u Best Buy, no druge potvrde o ovome poslu zasad nema.