Samsung traži pomoć u proizvodnji Galaxy S5 senzora otisaka prstiju

Samsung traži pomoć u proizvodnji  Galaxy S5 senzora otisaka prstiju
Dražen Tomić

Samsungov Galaxy S5 bi za manje od 6 tjedana trebao biti plasiran na tržište, no izgleda kako Samsung još uvijek ime problema s proizvodnjom dovoljne količine senzora otisaka prstiju kojom bi ispunio očekivanu potražnju. Korejski list Daum tako u posljednjem izvješću tvrdi kako Samsung ima poprilično problema u proizvodnji senzora otisaka prstiju da je morao unajmiti pomoć vanjskog proizvođača, tvrtke Circletec kako bi ispunio predviđenu potražnju.

Circletec je jedan od najvećih proizvođača optičkih track padova, a proizvodi i liniju senzora za otiske prstiju, pa ne čudi da se Samsung obratio za pomoć upravo njima, s obzirom da imaju potrebu za velikom količinom senzora u vrlo kratkom vremenskom intervalu.

Kada Samsung ne bi imao dovoljno senzora za otiske prstiju, to bi svakako predstavljao veliki problem za tvrtku s obzirom na to da je Samsung najavio lansiranje svojeg novog flagship modela Galaxy S5 u čak 150 država na svijetu istog datuma, odnosno 11. travnja. Ostaje vidjeti hoće li ovi ad-hoc potezi uspjeti riješiti probleme, i hoće li Samsung moći isporučiti traženu količinu uređaja na vrijeme.