Samsung širi HDR10+ ekosustav

Samsung širi HDR10+ ekosustav

Tvrtka Samsung objavila je ekspanziju svog HDR10+ ekosustava na čak 45 industrijskih partnera te najavila izgradnju novog certifikacijskog centra u Kini. Nova partnerstva donijet će korisnicima više sadržaja te proširiti utjecaj spomenute tehnologije na različita tržišta.

Prošlog lipnja, Samsung je pokrenuo program certificiranja i logotipa HDR10+ u suradnji s 20th Century Fox i Panasonicom. Zahvaljujući novim partnerstvima s pružateljima sadržaja, korisnici će uskoro moći pristupiti većem broju sadržaja.

„Budući da je HDR jedna od najvažnijih tehnologija za izuzetno visoku kvalitetu slike, Samsungov HDR10+ format dobiva na značaju. Ta je tehnologija već dobro prihvaćena od strane velikih tvrtki u različitim industrijama. Samsung će nastaviti učvršćivati HDR standardno tehnološko vodstvo i održavati prisutnost na globalnom TV tržištu.”, rekao je Hyogun Lee, izvršni potpredsjednik Samsungove tvrtke Visual Electronics.

Samsung planira izgraditi novi HDR10+ centar u Kini s TIRT-om, nacionalnim centrom za testiranje i inspekciju kineske potrošačke elektronike. Centar je osmišljen kako bi pomogao kineskim proizvođačima televizora pristup postupku certifikacije i čime će se ubrzati širenje ekosustava. Centar u Kini otvara se nakon certifikacijskih centara izgrađenih u Koreji, Japanu i SAD-u.

Još iz kategorije

Najavljena treća eSecurity konferencija 2019

Najavljena treća eSecurity konferencija 2019

17.01.2019. komentiraj

Nakon dvije uspješne međunarodne konferencije na temu IT sigurnosti i zaštite informacija Udruženje eSigurnost najavljuje organizaciju svoje treće eSecurity konferencije, koja se održava od 3. do 5. travnja 2019. godine u Hotelu Holiday Inn u Beogradu.

Ovog tjedna održava se novi Elektroboj

Ovog tjedna održava se novi Elektroboj

17.01.2019. komentiraj

Elektroboj, natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike započinje svečanim otvorenjem 17. siječnja 2019. u 15 sati u dvorani A211 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

CES 2019: Bellov koncept koji će trebati dorade

CES 2019: Bellov koncept koji će trebati dorade

16.01.2019. komentiraj

Poznati svjetski proizvođač helikoptera američki Bell na ovogodišnjem je CES-u predstavio nekoliko noviteta od dvaju malih četveromotornih dronova za prijevoza paketa od 35 kilograma na više, pa sve do velikog hexacoptera namijenjenog prijevozu putnika. Najvažnija inovacija je da je riječ o letjelicama pogonjenim hibridnim pogonom - odnosno motori će proitvoditi struju koja će poslije pokretati motore dok će postojati i poseban baterijski sustav za slučaj otkazivanja motora koji će omogućiti sigurno slijetanje.