Samsung širi HDR10+ ekosustav

Samsung širi HDR10+ ekosustav

Tvrtka Samsung objavila je ekspanziju svog HDR10+ ekosustava na čak 45 industrijskih partnera te najavila izgradnju novog certifikacijskog centra u Kini. Nova partnerstva donijet će korisnicima više sadržaja te proširiti utjecaj spomenute tehnologije na različita tržišta.

Prošlog lipnja, Samsung je pokrenuo program certificiranja i logotipa HDR10+ u suradnji s 20th Century Fox i Panasonicom. Zahvaljujući novim partnerstvima s pružateljima sadržaja, korisnici će uskoro moći pristupiti većem broju sadržaja.

„Budući da je HDR jedna od najvažnijih tehnologija za izuzetno visoku kvalitetu slike, Samsungov HDR10+ format dobiva na značaju. Ta je tehnologija već dobro prihvaćena od strane velikih tvrtki u različitim industrijama. Samsung će nastaviti učvršćivati HDR standardno tehnološko vodstvo i održavati prisutnost na globalnom TV tržištu.“, rekao je Hyogun Lee, izvršni potpredsjednik Samsungove tvrtke Visual Electronics.

Samsung planira izgraditi novi HDR10+ centar u Kini s TIRT-om, nacionalnim centrom za testiranje i inspekciju kineske potrošačke elektronike. Centar je osmišljen kako bi pomogao kineskim proizvođačima televizora pristup postupku certifikacije i čime će se ubrzati širenje ekosustava. Centar u Kini otvara se nakon certifikacijskih centara izgrađenih u Koreji, Japanu i SAD-u.