Samsung širi HDR10+ ekosustav

Samsung širi HDR10+ ekosustav

Tvrtka Samsung objavila je ekspanziju svog HDR10+ ekosustava na čak 45 industrijskih partnera te najavila izgradnju novog certifikacijskog centra u Kini. Nova partnerstva donijet će korisnicima više sadržaja te proširiti utjecaj spomenute tehnologije na različita tržišta.

Prošlog lipnja, Samsung je pokrenuo program certificiranja i logotipa HDR10+ u suradnji s 20th Century Fox i Panasonicom. Zahvaljujući novim partnerstvima s pružateljima sadržaja, korisnici će uskoro moći pristupiti većem broju sadržaja.

„Budući da je HDR jedna od najvažnijih tehnologija za izuzetno visoku kvalitetu slike, Samsungov HDR10+ format dobiva na značaju. Ta je tehnologija već dobro prihvaćena od strane velikih tvrtki u različitim industrijama. Samsung će nastaviti učvršćivati HDR standardno tehnološko vodstvo i održavati prisutnost na globalnom TV tržištu.”, rekao je Hyogun Lee, izvršni potpredsjednik Samsungove tvrtke Visual Electronics.

Samsung planira izgraditi novi HDR10+ centar u Kini s TIRT-om, nacionalnim centrom za testiranje i inspekciju kineske potrošačke elektronike. Centar je osmišljen kako bi pomogao kineskim proizvođačima televizora pristup postupku certifikacije i čime će se ubrzati širenje ekosustava. Centar u Kini otvara se nakon certifikacijskih centara izgrađenih u Koreji, Japanu i SAD-u.

Još iz kategorije

Bliži se treće izdanje beogradske eSecurity konferencije

Bliži se treće izdanje beogradske eSecurity konferencije

25.03.2019. komentiraj

Treća eSecurity konferencija, koju organizira udruga eSigurnost, održat će se od 3. do 5. travnja u hotelu Holiday Inn u Beogradu. Svaki sudionik konferencije na njoj će moći prikupiti do 18 CPE bodova kojima se potvrđuje stručno usavršavanje.

Huawei radi na vlastitom OS-u za slučaj da ostane bez mogućnosti korištenja Androida i Windows

Huawei radi na vlastitom OS-u za slučaj da ostane bez mogućnosti korištenja Androida i Windows

25.03.2019. komentiraj

Kineski Huawei ima velike planove, a jedan od njih jest načiniti svoj mobilni operativni sustav pa da njegovi pametni telefoni i tableti prestanu ovisiti o Googleu i njegovu Androidu, na čemu se radi od 2012. godine. Dakle, stvar je ozbiljna i u konačnici bi ona bila nešto kao Samsungov Tizen, samo funkcionalnije, ili Appleov iOS.

Dobar vjesnik onog što dolazi

Dobar vjesnik onog što dolazi

23.03.2019. komentiraj

Investitori u nekretnine postaju sve oprezniji zbog zabrinutosti oko političke neizvjesnosti, trgovinskih ratova i sve sporijeg gospodarskog rasta na ključnim tržištima diljem svijeta, navodi se u globalnom izdanju Emerging Trends in Real Estate za 2019. godinu, godišnjem izvješću koje prati stavove ulagača u nekretnine, a koji zajednički objavljuju Urban Land Institute (ULI) i PwC. U izvješću se navodi kako se ulagači pokušavaju zaštititi od takvih kretanja, istodobno revidirajući tradicionalne poslovne i valuacijske modele, odgovarajući time na promjenjive zahtjeve potrošača.