Samsung s Miguelom Chevalierom priprema umjetničku instalaciju na IFA-i 2014

Samsung s Miguelom Chevalierom priprema umjetničku instalaciju na IFA-i 2014

Foto: Samsung

Tvrtka Samsung objavila je suradnju s poznatim digitalnim umjetnikom Miguelom Chevalierom u kreiranju digitalne umjetničke instalacije „Origin of the Curve“. Postav će premijeru imati u paviljonu tvrtke Samsung i biti izložen tijekom trajanja najvećeg europskog sajma potrošačke elektronike, IFA 2014, od 5. do 10. rujna.

Instalacija je fascinantan spoj tehnologije i umjetnosti te predstavlja novi i emotivni pristup kreativnom marketingu, rečeno je prilikom najave. Chevalierova poetična i elegantna umjetnička instalacija koristi formu novog Samsungovog zakrivljenog UHD TV-a, omogućujući posjetiteljima da osjete snagu zakrivljenosti kroz novo vizualno iskustvo.

Postav je sastavljen od nekoliko lukova koji se preklapaju s više Samsungovih zakrivljenih TV-a te predstavlja virtualnu stvarnost u pokretu, koja se preobražava u koreografske pokrete u skladu sa zvukovima generativne glazbe koju je skladao Jacopo Baboni Schilingi. Kako bi se naglasilo višeosjetilno i uranjajuće iskustvo, infracrveni senzori omogućavaju posjetiteljima sajma IFA da budu u interakciji s instalacijom „Origin of the Curve“ i stvaraju različite kretnje obojenih šara na zakrivljenom ekranu.

„Origin of the Curve“ prikazivat će se u Ultra HD razlučivosti, koja pruža zapanjujući i potpuni spektar renderiranja mogućnosti boja koje posjeduje novi Samsungov UHD TV. - Kada je digitalna slika alat s kojim radim, od iznimne je važnosti imati ekran vrhunske kvalitete kako bih uspješno oživio svoje kreacije - izjavio je Miguel Chevalier i dodao - novi Samsungov zakrivljeni TV spojio se neprimjetno s mojim umjetničkim pravcem za instalaciju „Origin of the Curve“ objedinjujući najbolju visoku rezoluciju i mogućnost boja s elegantnim zakrivljenim dizajnom koji uvlači gledatelja u umjetničko djelo.

Pokazujući rastući svijet u kojem se spajaju umjetnost i tehnologija, „Origin of the Curve“ je inspiriran određenim oblicima i živim slikama novog Samsungovog zakrivljenog UHD TV-a. - Povezujemo se s našim korisnicima na emotivan način kroz suradnju s Miguelom Chevalierom – naglasio je Yoonjung Lee, dopredsjednik poslovne jedinice vizualnih zaslona tvrtke Samsung Electronics i dodao - počevši od najvećeg europskog sajma potrošačke elektronike IFA, pokušat ćemo „Origin of the Curve“ urezati u sjećanje korisnika pokazujući umjetničke, premijerne slike na Samsungovom zakrivljenom TV-u.

Francuski umjetnik Miguel Chevalier poznat je kao jedan od pionira digitalne umjetnosti i od 1978. godine radi na novim stilovima u umjetnosti uz pomoć osobnog računala. Također, bio je domaćin, ali i sudionik projektnih izložbi velikih razmjera u većini gradova na otvorenom, na javnim mjestima, u muzejima i suvremenim umjetničkim centrima u Europi, Aziji, SAD-u i Južnoj Americi.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Duopol na mobilnom tržištu

INFOGRAFIKA: Duopol na mobilnom tržištu

24.09.2020. komentiraj

Duopol na tržištu pametnih telefona nije nikakva novost, službeno postoji otkako se Microsoft odlučio napustiti tržište te “nas” ostavio samo s iOS i Android operativnim sustavima. Uz neke manje koji jednostavno nisu relevantni.

Samsung dobitnik čak 48 IDEA 2020 nagrada

Samsung dobitnik čak 48 IDEA 2020 nagrada

24.09.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics osvojila je čak 48 nagrada za izvrsnost u dizajnu na međunarodno poznatom događaju International Design Excellence Awards 2020 (IDEA 2020) koji je održan virtualno 16. rujna. Dobivena priznanja uključuju jednu zlatnu, četiri srebrne, četiri brončane nagrade te prestižno Best-in-Show priznanje.

Svakog dana se izgubi oko 1500 Bitcoina, a ukupno će ih cirkulirati manje od 14 milijuna

Svakog dana se izgubi oko 1500 Bitcoina, a ukupno će ih cirkulirati manje od 14 milijuna

24.09.2020. komentiraj

Analitičar kriptovaluta Timothy Peterson tvrdi da se svakog dana izgubi oko 1500 bitcoina, što znači da trenutno cirkulira 13,9 milijuna njih diljem svijeta. Primjerice, Markets.bitcoin.com tvrdi da je brojka ipak na otprilike 18,3 milijuna.