Samsung proizveo najbržu ugrađenu memoriju

Samsung proizveo najbržu ugrađenu memoriju
Fotolia

Ako ćemo suditi prema Samsungovom napretku, evolucija mobilnih memorijskih čipova doživljava svoj puni procvat. Nije prošlo niti osam mjeseci od kad su predstavili brze eMMC 4.5 čipove, a sljedeća generacija NAND već je stigla. Južnokorejska tvrtka smatra da je eMMC 5.0 najbrža ugrađena memorija na svijetu, a masovna proizvodnja kreće odmah.

Novi eMMC PRO čip temelji se na 64 GB 10nm klase NAND flash tehnologiji i bit će prvi koji će podržati eMMC 5.0 standard. Čipovi će biti dostupni u klasičnim 16, 32 i 64 GB verzijama i imati sučelja brzine 400 MB/s. Verzije od 32 i 64 GB mogu se pohvaliti sa pojačanom brzinom čitanja  i pisanja od 7,000 IOPS (ulaza/izlaza po sekundi) i sekvencijalnom brzinom od 90 MB/s i 250 MB/s.

Ali što znače svi ti brojevi? Ukratko, omogućit će vam bolje i brže performanse što se tiče multitaskinga, pregledavanja, prijenosa datoteka, skidanja aplikacija, HD video snimanja i reprodukcije, igranja igrica i općenito cijelog sustava. U kombinaciji sa nadolazećim Exynos 5 Octa 5420 SoC, Samsung se pokazao kao predvodnikom sljedeće generacije mobilnih uređaja.

Uz pravovremenu masovnu proizvodnju našeg eMMC PRO-a, nudimo deset puta veće povećanje performansi preko vanjske memorijske kartice. Kako se širi tržište  uređaja velikih zaslona i multimedijskih funkcionalnosti, tako će i Samsung ubrzati širenje high-end mobilnih uređaja. Nastavit ćemo pružati napredna memorijska rješenja koja omogućuju korisnicima uživanje visoke razlučivosti, velikog volumena sadržaja i ojačat ćemo tehnološku suradnju sa svim tvrtkama koje imaju takav cilj, izjavio je Kyong Moo Mang, potpredsjednik marketinga memorije.