Samsung predstavio ISOCELL novu tehnologiju senzora slike za mobilne uređaje

Samsung predstavio ISOCELL novu tehnologiju senzora slike za mobilne uređaje

Samsung Electronics, jedan od svjetskih lider na području naprednih poluvodičkih rješenja, najavio je novu naprednu tehnologiju za CMOS senzore slike pod nazivom ISOCELL. Ta tehnologija značajno povećava osjetljivost na svjetlost i učinkovito upravlja apsorpcijom elektrona, što za rezultat ima bolji prikaz boja čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. ISOCELL poboljšava kvalitetu slike i unaprjeđuje korisničko iskustvo prilikom korištenja vrhunskih pametnih telefona i tableta koji imaju integrirani senzor s ovom tehnologijom.

„Kroz napredak u tehnologiji senzora i obrade slike, kamere pametnih telefona i tableta pojednostavile su mogućnosti korisnika da snime i dijele prekrasne, čiste fotografije s ostatkom svijeta“, izjavio je Taehoon Kim, potpredsjednik marketinga odjela System LSI u Samsungu i dodao kako je ISOCELL tehnologija još je jedna inovacija koja značajno podiže ljestvicu u kvaliteti slike te učvršćuje Samsungovu vodeću poziciju na području izrade senzora slike za mobilne uređaje.

Zahvaljujući povećanju broja piksela za 30 posto povećava se dubina boje, oštrina slike što u konačnici donosi i poboljšanje dinamičkog raspona boje za čak 30 posto. Zahvaljujući dimenzijama, manji oko 20 posto u visini modula kamere moguće je ovaj čip koristiti i za pametne telefone manjih dimenzija.