Samsung osvojio WiFi Inovation Award na WBA Industry Awards

Samsung osvojio WiFi Inovation Award na WBA Industry Awards

Wireless Broadband Alliance (WBA), udruženje osnovano radi promicanja interoperabilnosti između operatora u Wi-Fi industriji, dodijelio je tvrtki Samsung Electronics WiFi Inovation Award za inteligentne Wi-Fi i Wi-Fi 6 inovacije na Samsung Galaxy S10 uređaju, ujedno i prvo pametnom telefonu koji je osvojio ovu nagradu.

„Samsung je ponosan što su njegove Wi-Fi inovacije prepoznate na takav način. Tvrtka će i dalje raditi kako bi svojim uređajima omogućila korištenje novih Wi-Fi mogućnosti, a poboljšanja što prije došla do potrošača“, ističe Jong-Mu Choi, direktor grupe za konvergenciju R&D u Samsung Electronicsu.

Osim što korisnicima omogućava pametne i sigurne Wi-Fi veze, ova inovacija omogućuje uređaju brže otkrivanje slabijih Wi-Fi signala na mjestima poput dizala i direktan prijelaz na LTE signal kako bi se izbjegli prekidi mreže. Nakon povezivanja s novom mrežom, funkcija čak omogućuje uređaju da analizira traffic pattern i obavještava korisnike ako je mreža sumnjiva te ih na taj način štiti od opasnosti kao što su phishing i napadi zlonamjernog softvera (malware attacks).

Wi-Fi 6 sposobnosti Galaxy S10 uređaja pružaju odličnu podršku tehnologijama sljedeće generacije, povećavajući brzinu preuzimanja i učitavanja sadržaja za čak 20 posto u odnosu na prethodne generacije Wi-Fi-ja. Kada su korisnici na području sa sporim i nestabilnim Wi-Fi signalom, Wi-Fi 6 omogućava mrežne veze koje su oko četiri puta brže od onih koje imaju korisnici starijih Wi-Fi generacija koji se povezuju na istoj lokaciji. Dodatna su prednost veća brzina i pouzdanost, koje bateriji troše manje energije, omogućavajući korisnicima uštedu energije kada im je potrebna.

Nagrade koje dodjeljuje WBA posljednjih su sedam godina odavale počast izvanrednom razvoju u Wi-Fi ekosustavima širom svijeta. Nagrade se dodjeljuju iznimnim inovacijama u bežičnim mrežama, pametnim gradovima i udaljenim bežičnim implementacijama s ciljem prepoznavanja i poticanja izvrsnosti te promicanja uspješne prakse. Svaka nominacija užeg izbora nalazi se u studiji slučaja WBA kako bi inovacija mogla biti podijeljena sa širom industrijom. U kategoriji „Najbolje inovacije Wi-Fi-ja“ nalaze se mrežni operatori i tehnološke tvrtke čija su rješenja nakon primjene implementirana. Osim toga, prepoznaje inovacije i implementacije pomoću Wi-Fi-ja koji omogućuju besprijekornu i sigurnu podršku, veću interoperabilnost ili transformacijske prednosti za korisnike.