Samsung održao virtualni događaj „Doživite novu perspektivu“

Samsung održao virtualni događaj „Doživite novu perspektivu“

Tvrtka Samsung Electronics organizirala je virtualni događaj „Doživite novu perspektivu“ u londonskoj galeriji Saatchi, prilikom kojeg se prikazala prava umjetnička instalacija s motivima panoramske šetnice Skywalk Biokovo. Riječ je o instalaciji osmišljenoj u suradnji s konceptualnim umjetnikom Michaelom Murphyjem s ciljem stvaranja iluzije pomoću pokretne instalacije sastavljene od prepoznatljivih Samsung Neo QLED TV zaslona.

Također, poznata producentska kuća Cercle je transportirala gledatelje na „nebesku šetnicu“ Biokova gdje je Gorgon City, fantastični dvojac elektroničke glazbe, izveo svoju poznatu pjesmu „Skywalk“ s albuma Olympia inspiriranu upravo kultnom Nebeskom šetnicom u Parku prirode Biokovo. Kreiranjem ovog digitalnog doživljaja, kao spoja umjetnosti i tehnologije, publici su zagarantirali nezaboravno iskustvo i otkrili novu perspektivu vizualne zabave zahvaljujući nevjerojatno tankom Neo QLED televizoru.

Samsung je u suradnji s umjetnikom Michaelom Murphyjem kreirao zapanjujuću instalaciju jedanaest Neo QLED zaslona, koju su prikazali u sklopu događaja uživo u londonskoj galeriji Saatchi. Murphyjeva instalacija s visinom od šest metara postavljena je u zamračenu prostoriju što je kreiralo iluziju zaslona bez okvira i odsjaja, dok se istovremeno izvedba Gorgon Cityja prikazivala na upečatljivom arhitektonskom čudu - staklenoj šetnici Skywalk Biokovo. Publika je imala priliku u potpunosti se teleportirati na hrvatsku „nebesku šetnicu“ i doživjeti ekskluzivnu izvedbu Gorgon Cityja i njihove izvedbe „Skywalk“ koja je dobila ime po kultnoj lokaciji. Široka kamera i kinematografija vrhunskih producenata iz producentske kuće Cercle pobrinula se da kroz Neo QLED zaslone prenesu prirodnu ljepotu Hrvatske uz zadivljujuće krajolike stjenovitog Parka prirode Biokovo koji krasi našu Jadransku obalu.

“Jako sam ponosan na spiralnu instalaciju. Ovo je prvi puta da sam imao priliku raditi s pokretnim slikama pa je integracija svih jedanaest zaslona televizora bila pravi izazov za mene. Naravno, nevjerojatna Cercle kinematografija, odlična kvaliteta slike i najtanji zaslon  Neo QLED televizora značajno su mi olakšali posao. Drago mi je da sam imao priliku surađivati sa tvrtkom kao što je Samsung jer želimo da ljudi vide svijet u potpuno novom svjetlu. Izložba izgleda sjajno, a pomogla mi je i da svoju umjetnost podignem na novu razinu“, izjavio je Michael Murphy, američki umjetnik i pionir pokreta Perceptual Art.

Zahvaljujući Murphyjevoj impresivnoj instalaciji Neo QLED zaslona, živopisne boje hrvatskog krajolika prikazivale su true-to-life sliku. Publika nije samo prebačena na scenografiju Jadranske obale, već i u jedan potpuno drugačiji svijet tijekom događaja „Doživite novu perspektivu“.

“U tvrtki Samsung, konstantno se trudimo pomicati granice, ali i našim korisnicama omogućiti otkrivanje potpuno novih iskustava. Upravo iz tog razloga smo ponosni na suradnju  s Michaelom jer je njegov rad uvijek prelazio granice između umjetnosti i percepcije. Isto to je Cercle učinio s glazbom, kinematografijom i kulturom. Zahvaljujući Michaelu, Cercleu i izuzetnoj vizualnoj snazi Neo QLED televizora napravili smo značajan korak prema našem cilju“, izjavio je Nathan Sheffield, direktor Odjela za televizore i audio uređaje, Samsung Electronics.

“Znao sam da će izvedba Gorgon City-a na Skywalk šetnici biti besprijekorna. To se i pokazalo - kombinacija odlične glazbe, kinematografije, umjetnosti uz najbolji svjetski televizor stvorila je nešto zaista posebno.“ rekao je Derek Barbolla, osnivač Cercle producentske kuće.

„Velika čast je raditi sa Samsung i Cercle timom. Oduševljeni smo njihovim načinom rada i vjerujemo da će vam se video svidjeti jednako kao i nama. Snimanje videa na tako spektakularnom mjestu pružilo nam je nevjerojatno iskustvo, a sama lokacija se savršeno uklopila u našu izvedbu.“ komentirao je Matt Robson-Scott, član Gorgon Cityja.

„Nova vodeća linija Samsung Neo QLED televizora, baš poput ovog impresivnog iskustva, pruža očaravajuće iskustvo gledanja sa realističnom slikom, bogatim bojama i tehnologijom protiv odsjaja u udobnosti vašeg doma. Uz vrhunsku vizualnu tehnologiju, dostupnu na Neo QLED 8K televizoru, uistinu možete doživjeti nove perspektive“, yaključuju iz Samsunga.