Samsung na sajmu IFA kreira novu normalnu svakodnevicu

Samsung na sajmu IFA kreira novu normalnu svakodnevicu

Tvrtka Samsung Electronics je na sajmu IFA 2017 u Berlinu predstavila najnovije proizvode i inovativne tehnologije koje pomažu da nemoguće sutra postane nova normalna svakidašnjica. Na konferenciji za medije, Samsung je istaknuo fokus na oblikovanje i povezivost svojih proizvoda te na partnerstva koja omogućuju njihovoj tehnologiji da brzo postavlja nove standarde.

„Samsungova inovacija inspirirana je potrošačima te dizajnirana na način da promijeni svakodnevicu“, izjavio je David Lowes, glavni direktor marketinga tvrtke Samsung Electronics Europe te dodao da „ova inovacija temelji se na vrhunskom oblikovanju, pametnoj povezanosti i ostvarivanju nemogućeg. Kako tehnologija sve više igra ulogu u svakom dijelu našeg života, stvaramo proizvode i usluge koji se prilagođavaju potrošačima i postavljaju temelje za ono što postaje njihovom "novom normalnom svakodnevicom“.

Predstavljenjem nove 43-inčne inačice televizora The Frame koji je prvi put predstavljen početkom ove godine,  Samsung je nastavio uvoditi revoluciju u industriju vizualnog prikaza na sajmu IFA 2017. Ovo TV iskustvo temeljeno na dizajnu idealno je za dnevni boravak i druge prostrane sobe u kući, a dostupno je još u veličinama od 55 i 65 inča.

Samsung je surađivao s vodećim galerijama i muzejima kao što su LUMAS, Saatchi Art i Sedition kako bi dodatno pojačao The Frame kao središnji umjetnički uređaj unutar doma. Samsung je također najavio novo partnerstvo s muzejom Prado, kao i planove za nabavu otprilike 1.000 istaknutih umjetničkih djela u kojima se u skoroj budućnosti mogu uživati u Art Storeu dostupnom preko The Framea. Korisnici će moći birati iz proširenog izbora umjetničkih djela, maksimalno uživajući u svom TV prijemniku, čak i kada nije uključen.

Uz Art Store, uređaj još donosi Samsung Collection, posebnu zbirku umjetničkih djela te značajku My Collection, koja omogućuje korisnicima projiciranje osobnih slika na zaslonu te im tako pruža još više mogućnosti za vizualno prilagođavanje prostora, gdje god se odlučili staviti The Frame u svom domu.

Uz The Frame, Samsung je predstavio planove za proširenje linije QLED TV prijemnika u Europi kako bi učvrstio vodeću poziciju u segmentu premium televizora. Model Q8F, ravna verzija zakrivljenog Q8C modela, u Europi će biti dostupna u veličinama od 55 i 65 inča. Ovaj model će biti dio najveće linije TV prijemnika u Europi, koja se sastoji od 14 QLED televizora, u zakrivljenim i ravnim modelima, od 49 do 88 inča. Za dodatno osnaživanje premium linije QLED televizora, Samsung je također ušao u partnerstvo s Panasonicom i 20th Century Foxom kako bi proširio tehnologiju HDR 10+. U idućim će mjesecima Samsung nastaviti proširivati partnerstva koja će uključivati holivudske studije, pružatelje sadržaja i programere igara.

Samsung je predstavio i najveći QLED gaming monitor na svijetu - CHG90 od 49 inča i 178 stupnjeva ultra širokog kuta gledanja. CHG90 nudi pun i uvjerljiv prikaz akcije, proširujući vizualne sposobnosti nadgledanja igre bez žrtvovanja brzine.

Samsungovi novi kućanski aparati predstavljeni na sajmu IFA 2017 dizajnirani su s jednim jedinstvenim ciljem: sjajnim inovacijama omogućiti smislene promjene u životima ljudi.

Primjerice, fokus na stvarne životne poteškoće tijekom dizajniranja prikazan je na predstavljanju nove  Samsungove mašine za pranje rublja s QuickDrive tehnologijom. Samsungova QuickDrive tehnologija prepolovila je vrijeme pranja, a potrošnju energije za 20 posto*, nudeći potrošačima rješenje koje štedi vrijeme bez smanjenja performansi pranja. Jedinstveni bubanj Q-DrumTM sastoji se od velikog glavnog bubnja i stražnje ploče koja se miče zasebno.

Za razliku od standardnih mašina za pranje rublja koji tijekom ciklusa odjeću pomiču gore-dolje, QuickDrive pomiče odjeću od vrha do dna bubnja, ali s dodanom dimenzijom. Stražnja ploča uvodi pokret kojim se odjeća miče naprijed-nazad, te tako nastaje revolucionarno dinamično djelovanje potaknuto dvostrukim silama koje brzo, nježno uklanjaju prljavštinu kako bi pružile intenzivan i potpun ciklus pranja.

Samsung je 2015. godine na sajmu IFA predstavio inovativni koncept AddWash, koji korisnicima omogućava dodavanje odjeće tijekom aktivnog ciklusa. QuickDrive ide još dalje s inovacijama nudeći novu razinu praktičnosti i performansi. To je vrsta tehnologije za koju Samsung kaže da će s vremenom postati "nova normalna svakodnevica" - tehnologija bez koje uskoro nećemo moći živjeti.

Samsung će ove godine također proširiti i glasovne značajke hladnjaka Family Hub na tržištima u Europi u fazama, počevši od engleskog, njemačkog, francuskog i talijanskog. Family Hub će također biti integriran sa Samsung Connectom, omogućujući korisnicima da kontroliraju široku paletu pametnih uređaja koji su spremni za IoT, bez obzira na njihov operativni sustav.

Pametno povezani za život u pokretu

Nova normalna svakodnevica za nosivu tehnologiju ne predstavlja samo alat za praćenje aktivnosti koji broji vaše korake, nego unaprijeđenu povezanost za pružanje cjelovitog upravljanja i planiranja vaših fitnes aktivnosti i osiguranje zdravijeg života. Na sajmu IFA 2017 Samsung je predstavio tri nova nosiva uređaja.

Svestrani pametni sat Gear Sport preuzima funkcionalnosti koje korisnici danas traže od uređaja za fitness. Opremljen je značajkama za ljude koji ne razgraničavaju svoj života od zdravlja. Uključuje ugrađene GPS značajke, praćenje trčanja i praćenje prehrane.

S naglaskom na povezivost, sve veći povezani ekosustav donosi i potrebu za većom kontrolom. Gear Sport može kontrolirati Samsungove uređaje koji podržavaju IoT, djelovati kao daljinski upravljač za PowerPoint prezentaciju ili Samsung Gear VR te vršiti plaćanje putem Samsung Pay (samo NFC).

Samsung je također pokrenuo Gear Fit2 Pro, unaprijeđenu GPS sportsku narukvicu. Ona dolazi s prekrasnim zakrivljenim 1,5 inčnim Super AMOLED zaslonom i može pratiti razne aktivnosti - bilo na kopnu ili u bazenu. Za nove plivačke sposobnosti, Samsung je sklopio partnerstvo sa Speedom, stručnjacima za plivanje, kako bi stvorio Speedo On, prvu nosivu Speedo aplikaciju koja precizno prati vježbe u bazenu. Od brojanja zaveslaja ili praćenja vremena plivanja, do vrste zaveslaja koje korisnik radi - sve je to moguće pomoću Speedo aplikacije.na uređajima Gear Sport i Gear Fit2 Pro s 5ATM** certifikatima.

Svakodnevna aktivnost može se dopuniti sa ažuriranim partnerstvima s UnderArmour i Spotify. Oba uređaja omogućuju pristup Under Armour fitnes aplikacijama UnderArmour Record, MyFitnessPal, MapMyRun i Endomondo za funkcije aktivnosti, prehrane, spavanja i fitnessa - te aplikacije pružaju korisnicima holističku sliku o njihovom zdravlju i fitnessu. Gear IconX (2018) bežične slušalice kompletira liniju nosivih uređaja koje je Samsung predstavio na IFA 2017.

Samsung predvodi standardizaciju globalnih IoT tehnologija kao dijamantni član Open Connectivity Foundation (OCF). Samsung je prvi u industriji primio OCF certifikat za svoje pametne televizore, Family Hub hladnjake i klima uređaje, a tijekom godine namjerava proširiti certifikaciju za sve svoje kućanske aparate.

OCF certifikat će omogućiti otvorenu kompatibilnost između različitih proizvoda tvrtki članica. Uz Samsung, više od 390 tvrtki pridružilo se OCF-u, a za tri godine 20 milijardi IoT proizvoda bit će usklađeno s OCF standardima.

Stalno partnerstvo Samsunga s tvrtkom HARMAN dodatno jača ideju nove normalne svakodnevice. Nakon šestomjesečne suradnje, Samsung je sada globalni lider u tehnologiji povezanih automobila (connected car), budući da više od 50 milijuna automobila diljem svijeta koristi HARMAN i Samsung tehnologiju.

Ovo partnerstvo usredotočeno je na stvaranje audio i vizualnih iskustava koja su se donedavno smatrala nemogućima. Na primjer, Samsungov novi HDR LED zaslon za kino, čija je dijagonala veća od 10 metara ili 34 stope, pruža nenadmašnu kvalitetu slike uz doživljaj audio tehnologije tvrtke HARMAN Professional Solutions u suradnji sa Samsung AudioLabom. Snažna kombinacija Samsunga i HARMAN-a ima za cilj osnažiti mobilnost i zabavu, pretvarajući novitete u novu normalnu svakodnevicu.