Samsung kupuje cloud TV startup Boxee za 30 milijuna dolara

Samsung kupuje cloud TV startup Boxee za 30 milijuna dolara

Boxee se dugo mučio kako bi izgradio vlastito ime na tržištu kućne zabave, ali čini se kako je takva situacija dobila zanimljiv preokret.

Prema izvješću koje stiže iz TheMarkera, Boxee je na meti kupnje od strane tehnološkog diva Samsunga, a navodno se radi o tome da je Samsung spreman izdvojiti “desetke milijuna dolara“ kako bi kupio Boxee. Nagađa se da je iznos nešto manji od $30 milijuna, što je navodno onoliko koliko je ovaj izraelski startup i tražio.

Samsungova kupnja Boxee-ja bi mogao biti dobar potez koji bi tvrtki omogućio solidni cloud-based DVR i TV prijenos, te način na koji bi se Samsung iskazao po pitanju svog zabavnog portfelja. Boxeejev kapital je narastao za $28,5 milijuna jer je osnovan u 2007. godini, a njegova usluga je doživjela nekoliko većih promjena.

Boxee je započeo kao media hub, ali njegova usluga sada sadrži vrhunski paket s nekoliko kompatibilnih video aplikacija, te neograničenom DVR cloud uslugom koja omogućava korisnicima live streaming ili snimanje TV sadržaja na računalima, smartphoneovima i tabletima.