Samsung i LG rade na „Kill switchu“ za zaštitu pametnih telefona

Samsung i LG rade na „Kill switchu“ za zaštitu pametnih telefona

Iz Koreje nam stiže zanimljiva priča o povećanju sigurnosti pametnih telefona, no lopovima se ta priča neće nimalo svidjeti. Naime, korejski divovi Samsung i LG rade na alatu koji će ugrađivati u svoje pametne telefone i tablete, a koji će ih onesposobiti u slučaju da uređaji budu ukradeni.

Znamo da su krađe sve češće, a takvom sigurnosnom politikom Samsung i LG sigurno će pridobiti simpatije svojih korisnika. Prema dostupnim informacijama, funkcija tog alata imati će opciju „kill switch“, a namjera alata jest osim pružanja funkcionalnosti i obeshrabriti lopove koji ciljaju ukrasti neki pametni telefon ili tablet. Kill switch bi navodno trebao funkconirati čak i kada bi lopov zamjenio SIM karticu ili hakirao firmware, te mu na taj način efektivno u potpunosti onesposobio ukradeni pametni telefon ili tablet.

Tu inovaciju možemo očekivati početkom 2014. godine, a korisnici će morati registrirati svoje uređaje da bi dobili protuprovalni alat. Za sada nema informacija hoće li to poskupiti uređaje ili će se morati plaćati dodatna naknada. Škrte su i same informacije o samom alatu koji bi služio kao protuprovalna zaštita, no jasno je da iz Samsunga i LG-a ne žele izlaziti u javnost dok sve još nije službeno potvrđeno.

Ideja je odlična i ostaje nam da vidimo kako će sve to funkcionirati u stvarnosti, a lopovima ostaje da se okrenu nekim drugim uređajima koji neće imati „kill switch“.