Samsung i Eutelsat demonstrirali emitiranje UHD satelitskog signala izravno na UHD TV

Samsung i Eutelsat demonstrirali emitiranje UHD satelitskog signala izravno na UHD TV
Samsung

Samsung Electronics i Eutelsat Communications udružili su svoja znanja u industriji kako bi omogućili prvu svjetsku demonstraciju izravnog emitiranja Ultra HD signala putem satelita na Samsungov UHD TV.

Ultra HD emitiranja obavljena su pomoću EUTELSAT 10A satelita koji prenosi prvi specijalizirani Ultra HD kanal u Europi. Samsung je istovremeno prikazao kvalitetu reprodukcije na prvom UHD TV prijamniku s integriranim prijemom Ultra HD signala i odgovarajućim mogućnostima dekodiranja.

"UHD je budućnost televizije i tehnologija je sad komercijalno održiva s obzirom na dostupnost proizvoda i snagu procesora. S odašiljanjem UHD signala izravno na televizor korisnika pomoću satelita, Samsung je još jednom potvrdio svoju vodeću poziciju na području UHD zaslona. Očekujemo skoru finalizaciju UHD standarda emitiranja signala, a naši proizvodi su tehnologija budućnosti zahvaljujući Evolution Kitu, koji podržava trenutne i buduće standarde odašiljanja", izjavio je Michael Zoeller, direktor prodaje i marketinga za europsko tržište u Samsungu.

"Ova prezentacija naglašava potpunu kompatibilnost naših satelita s najnaprednijim i najsofisticiranijim uslugama emitiranja. Nakon što smo pokrenuli prve emisije s Ultra HD signalom u siječnju, oduševljeni smo što možemo najuzbudljiviji napredak u svijetu televizije odvesti na novu razinu sa Samsungom. Kao temeljna platforma za emitiranje i direktnu isporuku Ultra HD sadržaja na televizijske uređaje korisnika, ponosni smo što još jednom možemo pokazati Eutelsatovu lidersku ulogu u razvoju inovativnih tehnologija TV prijenosa za televizijsku industriju", zaključio je Markus Fritz, direktor razvoja i marketinga u Eutelsatu.