Samsung Electronics osvojio nagradu ENERGY STAR

Samsung Electronics osvojio nagradu ENERGY STAR
Fotolia

Samsung Electronics primio je nagradu „ENERGY STAR Partner of the Year - Sustained Excellence Award 2013“ za izvrsna dostignuća na području održivog razvoja. Nagradu dodjeljuje Američka agencija za zaštitu okoliša (EPA) za kontinuirano vodstvo u zaštiti okoliša kroz različite aktivnosti koje su usredotočene na proizvode s vrhunskom energetskom učinkovitosti.

„Oduševljeni smo što smo odabrani kao „ENERGY STAR Partner of the Year - Sustained Excellence Award“, izjavio je Yangkyu (Y.K.) Kim, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Samsung Electronics North America. „Ovo prestižno priznanje prepoznaje našu korporativnu predanost održivosti i ohrabruje nas da i dalje tragamo za pametnijim načinima u upravljanju poslovnim zadacima na održiv način dok istovremeno razvijamo najinovativnije i energetski učinkovite proizvode.“

Uz pomoć ENERGY STARa u posljednjih 20 godina američke obitelji i poslovanje uštedjeli su više od 230 milijardi američkih dolara na troškovima režija i spriječile emisiju više od 1,8 milijardi metričkih tona stakleničkih plinova što je ekvivalentno količini koju bi ispustilo više od 350 milijuna vozila.

Nagrade „2013 Partner of the Year - Sustained Excellence Awards“ dodijeljene su odabranoj grupi organizacija koje su imale izvanredno vodstvo iz godine u godinu. Ovi pobjednici reducirali su emisije stakleničkih plinova postavljanjem i postizanjem agresivnih ciljeva te uvođenjem inovativnih pristupa energetskoj učinkovitosti. Ove nagrade prepoznaju kontinuirano vodstvo putem programa ENERGY STAR uključujući i energetski učinkovite proizvode, usluge, nove domove i zgrade u komercijalnom, industrijskom i javnom sektoru.