Samsung Electronics osvojio nagradu ENERGY STAR

Samsung Electronics osvojio nagradu ENERGY STAR

Foto: Fotolia

Samsung Electronics primio je nagradu „ENERGY STAR Partner of the Year – Sustained Excellence Award 2013” za izvrsna dostignuća na području održivog razvoja. Nagradu dodjeljuje Američka agencija za zaštitu okoliša (EPA) za kontinuirano vodstvo u zaštiti okoliša kroz različite aktivnosti koje su usredotočene na proizvode s vrhunskom energetskom učinkovitosti.

„Oduševljeni smo što smo odabrani kao „ENERGY STAR Partner of the Year – Sustained Excellence Award“, izjavio je Yangkyu (Y.K.) Kim, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Samsung Electronics North America. „Ovo prestižno priznanje prepoznaje našu korporativnu predanost održivosti i ohrabruje nas da i dalje tragamo za pametnijim načinima u upravljanju poslovnim zadacima na održiv način dok istovremeno razvijamo najinovativnije i energetski učinkovite proizvode.”

Uz pomoć ENERGY STARa u posljednjih 20 godina američke obitelji i poslovanje uštedjeli su više od 230 milijardi američkih dolara na troškovima režija i spriječile emisiju više od 1,8 milijardi metričkih tona stakleničkih plinova što je ekvivalentno količini koju bi ispustilo više od 350 milijuna vozila.

Nagrade „2013 Partner of the Year - Sustained Excellence Awards” dodijeljene su odabranoj grupi organizacija koje su imale izvanredno vodstvo iz godine u godinu. Ovi pobjednici reducirali su emisije stakleničkih plinova postavljanjem i postizanjem agresivnih ciljeva te uvođenjem inovativnih pristupa energetskoj učinkovitosti. Ove nagrade prepoznaju kontinuirano vodstvo putem programa ENERGY STAR uključujući i energetski učinkovite proizvode, usluge, nove domove i zgrade u komercijalnom, industrijskom i javnom sektoru.

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.