Samsung Electronics osvojio nagradu ENERGY STAR

Samsung Electronics osvojio nagradu ENERGY STAR

Foto: Fotolia

Samsung Electronics primio je nagradu „ENERGY STAR Partner of the Year – Sustained Excellence Award 2013” za izvrsna dostignuća na području održivog razvoja. Nagradu dodjeljuje Američka agencija za zaštitu okoliša (EPA) za kontinuirano vodstvo u zaštiti okoliša kroz različite aktivnosti koje su usredotočene na proizvode s vrhunskom energetskom učinkovitosti.

„Oduševljeni smo što smo odabrani kao „ENERGY STAR Partner of the Year – Sustained Excellence Award“, izjavio je Yangkyu (Y.K.) Kim, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Samsung Electronics North America. „Ovo prestižno priznanje prepoznaje našu korporativnu predanost održivosti i ohrabruje nas da i dalje tragamo za pametnijim načinima u upravljanju poslovnim zadacima na održiv način dok istovremeno razvijamo najinovativnije i energetski učinkovite proizvode.”

Uz pomoć ENERGY STARa u posljednjih 20 godina američke obitelji i poslovanje uštedjeli su više od 230 milijardi američkih dolara na troškovima režija i spriječile emisiju više od 1,8 milijardi metričkih tona stakleničkih plinova što je ekvivalentno količini koju bi ispustilo više od 350 milijuna vozila.

Nagrade „2013 Partner of the Year - Sustained Excellence Awards” dodijeljene su odabranoj grupi organizacija koje su imale izvanredno vodstvo iz godine u godinu. Ovi pobjednici reducirali su emisije stakleničkih plinova postavljanjem i postizanjem agresivnih ciljeva te uvođenjem inovativnih pristupa energetskoj učinkovitosti. Ove nagrade prepoznaju kontinuirano vodstvo putem programa ENERGY STAR uključujući i energetski učinkovite proizvode, usluge, nove domove i zgrade u komercijalnom, industrijskom i javnom sektoru.

Još iz kategorije

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb – Rijeka te Zagreb – Split.

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

18.04.2019. komentiraj

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova za čovječanstvo. One imaju snažan utjecaj na okoliš, ljudsko zdravlje i ekonomiju diljem svijeta. Znanstvenici već desetljećima upozoravaju na negativne posljedice koje porast površinske temperature planeta ima na ljude te biljni i životinjski svijet. Prve su posljedice već vidljive u gradovima gdje porast globalne temperature značajno mijenja lokalna klimatska obilježja i dovodi do stvaranja takozvanih urbanih toplinskih otoka. Grad Beč prepoznao je taj problem i odlučio se na provedbu pilot-projekta u jednoj od svojih ulica.

SV Group postala ovlašteni JetBrains reseller za Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Srbiju

SV Group postala ovlašteni JetBrains reseller za Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Srbiju

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka SV Group stekla  je prestižni status  Platinum partnera i ovlaštenog JetBrains resellera za Hrvatsku još 2017. godine, a sada ističu kako je Jetbrains temeljem njihovih rezultata, realiziranih prodajnim i marketinškim aktivnostima, donio odluku da od početka veljače ove godine postaju ovlašteni reseller i za Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.