Samsung Electronics osvojio nagradu ENERGY STAR

Samsung Electronics osvojio nagradu ENERGY STAR

Foto: Fotolia

Samsung Electronics primio je nagradu „ENERGY STAR Partner of the Year – Sustained Excellence Award 2013” za izvrsna dostignuća na području održivog razvoja. Nagradu dodjeljuje Američka agencija za zaštitu okoliša (EPA) za kontinuirano vodstvo u zaštiti okoliša kroz različite aktivnosti koje su usredotočene na proizvode s vrhunskom energetskom učinkovitosti.

„Oduševljeni smo što smo odabrani kao „ENERGY STAR Partner of the Year – Sustained Excellence Award“, izjavio je Yangkyu (Y.K.) Kim, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Samsung Electronics North America. „Ovo prestižno priznanje prepoznaje našu korporativnu predanost održivosti i ohrabruje nas da i dalje tragamo za pametnijim načinima u upravljanju poslovnim zadacima na održiv način dok istovremeno razvijamo najinovativnije i energetski učinkovite proizvode.”

Uz pomoć ENERGY STARa u posljednjih 20 godina američke obitelji i poslovanje uštedjeli su više od 230 milijardi američkih dolara na troškovima režija i spriječile emisiju više od 1,8 milijardi metričkih tona stakleničkih plinova što je ekvivalentno količini koju bi ispustilo više od 350 milijuna vozila.

Nagrade „2013 Partner of the Year - Sustained Excellence Awards” dodijeljene su odabranoj grupi organizacija koje su imale izvanredno vodstvo iz godine u godinu. Ovi pobjednici reducirali su emisije stakleničkih plinova postavljanjem i postizanjem agresivnih ciljeva te uvođenjem inovativnih pristupa energetskoj učinkovitosti. Ove nagrade prepoznaju kontinuirano vodstvo putem programa ENERGY STAR uključujući i energetski učinkovite proizvode, usluge, nove domove i zgrade u komercijalnom, industrijskom i javnom sektoru.

Još iz kategorije

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

16.02.2019. komentiraj

U istraživanju koje je Huawei proveo među 2585 ispitanika, Hrvati u ljubavnim odnosima više pišu poruke nego što razgovaraju na mobitel kojeg gotovo stalno nose sa sobom. Tako uređaje redovito nose i u kupaonicu i na WC, a ljubav najčešće izražavaju emojijem i to onim u obliku srca.

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

15.02.2019. komentiraj

Nakon osam godina sudovanja radni spor Zrinke Makovac je okončan pravomoćnom odlukom Županijskog suda protiv Microsofta Hrvatske. Budući da Microsoft u sudskom postupku nije uspio dokazati utemeljenost razloga za donošenjem odluke o otkazu,  sud  je utvrdio nezakonitost i nelegalnost dobivenog otkaza te presudio u korist dugogodišnjoj djelatnici Microsofta potvrdila je za ICTbusiness.info Zrinka Makovac.

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu i najbrže raste

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu i najbrže raste

15.02.2019. komentiraj

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu trenutno, a ujedno je i zabilježio najveći rast prema Tiobe indeksu najpopularnijih programskih jezika. Time se samo nastavio uspjeh koji je ovaj programski jezik svakako zaslužio zbog jednostavnosti i praktičnosti, iznimno potrebnih u današnje vrijeme.