Samsung će u listopadu predstaviti prvi pametni telefon sa fleksibilnim zaslonom

Samsung će u listopadu predstaviti prvi pametni telefon sa fleksibilnim zaslonom

Iako je Samsung još 2012 godine predstavio YOUM tehnologiju fleksibilnog zaslona o kojima se već duže vrijeme govori, do danas još uvijek nije predstavljen niti jedan uređaj sa fleksibilnim zaslonom. No, to bi se moglo promijeniti, te bi Samsung mogao biti prvi na tržištu koji će ponuditi takav uređaj. Prema pisanju Reutersa Samsung će u listopadu ove godine predstaviti uređaj s fleksibilnim zaslonom, a ove navode je na današnjem predstavljanju Galaxy Note 3 uređaja u Seulu potvrdio Samsungov direktor marketinškog odjela za mobilno poslovanje D.J. Lee.

Ova najava nam daje odgovor kada će fleksibilni zasloni biti komercijalno dostupni, no još uvijek nije poznato u koje uređaje će se ugrađivati. U glasinama koje su se pojavile uoči predstavljanja Galaxy Note 3 uređaja, riječ je o ne jednoj već tri varijante Galaxy Note 3 uređaja. A najzanimljivija glasina je o Limited Edition Galaxy Note 3 uređaju koji bi se trebao pojaviti u listopadu ili studenom.

Od ostalih mogućnosti koje se spominju u glasinama, spominje se i mogućnost Galaxy F linije super premium smartphone uređaja, te je prilično lako pretpostaviti da slovo „F“ u imenu predstavlja oznaku za fleksibilne zaslone. Uz fleksibilne neraskidive zaslone, Samsung je u svibnju dobio patent za tablet uređaj koji se može preklopiti, te se u preklopljenom položaju može nositi kao aktovka. Fleksibilni zasloni stvorili su nebrojno mnogo načina na koji se mogu iskoristiti, a za manje od mjesec dana imat će mo priliku vidjeti što nam je Samsung pripremio.