Samo sedam dana za prijave na Moj Zaba Start

Samo sedam dana za prijave na Moj Zaba Start
Arhiva

Ulaganje u nove i inovativne projekte ne mora biti uvijek samo u tehnološke startupove, one koji tehnologijom mijenjaju postojeće procese, način kako živimo. Rijetki danas to prepoznaju, a jedan od najboljih primjera svakako je i projekt Moj Zaba Start u kojem Zagrebačka banka nagrađuje i tehnološke starupove, ali i one koji rješavaju društvene probleme ili imaju ideje u području znanosti i kulture. Međutim za prijave je ostalo malo vremena jer borba za ukupni fond nagrada od 990 tisuća kuna traje još samo sedam dana.

Naime, peto po redu izdanje projekta Moj Zaba Start kroz koji nagrađuje inovativne ideje i projekte u poduzetništvu, kulturi i znanosti te društvu otvoreno je za prijave još tjedan dana točnije do 12. lipnja ove godine. Nakon završetka prijava, stručna komisija ocijenit će prijavljene radove te će 20. rujna biti objavljeni finalisti natječaja.

Što se tiče nagrada i one su zaista primamljive i mnogo veće u odnosu na većinu sličnih natjecanja u Hrvatskoj. U svakoj kategoriji komisija će izabrati po tri najbolja rada koji će dobiti nagradu od 120.000, 100.000. i 80.000 kuna. Osim toga, u svakoj kategoriji dodijelit će se i posebna nagrada publike, u iznosu od 30.000 kuna.

Sve one koji se prijave očekuju mnogobrojne zanimljive i korisne aktivnosti te benefiti kao što su stručne edukacije iz područja važnih za uspješnu realizaciju ideje i održivo poslovanje, promocija njihova projekta u javnosti i u medijima, potpora pri javnom glasovanju, iskustvo za pamćenje i prilike za izvrstan networking, ističu iz Zagrebačke banke.

Podsjetimo za sve one koji još uvijek razmišljaju da se prijave da je natječaj Poduzetništvo namijenjen je projektima koji uključuju primjenu novih tehnologija, razvoj novih proizvoda i usluga te inovacije. U segmentu Kultura i znanost ovaj je dio programa namijenjen projektima koji uključuju nezavisnu kulturnu scenu, znanstvene i istraživačke projekte ili primjenu novih medija i tehnologija u znanosti, kulturi i umjetnosti.

I vrlo važan segment svakako je natječaj Društvo koji je namijenjen projektima koji uključuju unapređenje svakodnevnog života u zajednici, podršku osobama s invaliditetom i osobama s posebnim potrebama, podršku razvoju mladih te kvaliteti života starijih osoba.

U pet godina u Moj Zaba Start projektu u finalu je bilo 120 tvrtki, 40 projekata je dobilo ne samo novac za financiranje već i pomoć u daljnjem razvoju projekta. Ono po čemu se Moj Zaba Start još razlikuje od sličnih projekata su i stručne edukacije, ali predstavljanje projekta kroz tematske radionice po cijeloj Hrvatskoj. Tako je ove godine u čak dvanaest hrvatskih gradova predstavljen projekt Moj Zaba Start.