S dolaskom Nadelle na čelo, dvoje potpredsjednika Microsofta napuštaju tvrtku

S dolaskom Nadelle na čelo, dvoje potpredsjednika Microsofta napuštaju tvrtku

Nakon što je Satya Nadella zasjeo na čelno mjesto Microsofta, iz tvrtke su počeli odlaziti prvi direktori. Ovaj tjedan potpredsjednici Tony Bates i Tami Reller napustit će tvrtku, a još nije poznato kako će na to reagirati Satya Nadella.

Bates je bio jedan od Microsoftovih zaposlenika koji se borio za mjesto čelnog čovjeka Microsofta, no Nadella je odnio pobjedu. Bates ima visok ugled u Microsoftu, a za to je zaslužan uspjeh Skypea. Naime, Bates je uspio povećati bazu korisnika za 170 milijuna korisnika mjesečno.

Tami Reller je bila šefica marketinga, pridružila se tvrtki 2001. godine te je radila kao glavni marketinški i financijski direktor za Windows sektor. Izgleda kako će je naslijediti Chris Capossela, a analitičari naglašavaju kako odlazak od strane Tami Reller nije neočekivan jer je neprestano bila u sukobu s Ballmerom i izvršnim potpredsjednikom za strategiju, Markom Pennom. Sastanci su bili vrlo neugodni, često na rubu incidenta i očito je kako Reller više nije mogla izdržati da se njezine zamisli ne poštuju i ne provode.