Rockchip priprema iznenađenja na CES-u

Rockchip priprema iznenađenja na CES-u

CES samo što nije počeo, a tech fanovi ne mogu sakriti uzbuđenje zbog njega. Manifestacija započinje 7. siječnja u Las Vegasu, Nevada. Očekujemo kako ćemo vidjeti dosta tvrtki koje će debitirati s nosivim proizvodima ove godine. Rockchip ili Fuzhou Rockchip Electronics tvrtka debitirat će s novim Smart Glass proizvodom na CES-u.

Ove informacije su s kineske stranice WeiBo, a prva je o njima izvijestila 1Pad.cn. Rockchip Smart Glass će pokretati dvojezgreni Rockchip (RK3168 low power SoC) koji radi na 1,6 GHz. Smart Glass će doći s 1 GB RAM-a i 5-megapikselnim fotoaparatom koji podržava 1080p video snimanje. Naočale će podržavati Wi-Fi i Bluetooth povezivost te su integrirani s GPS-om. Dizajn nalikuje na Google Glass  i ima zaslon koji je postavljen iznad desnog oka korisnika.

Rockchip će također otkriti novi RK3288 quad -core SoC idućeg tjedna na CES-u. Ovaj novi čipset je proizveden koristeći 28 nm proces baš kao i RK3168. RK 3288 će imati maksimalnu brzinu takta od 1,8 GH. Podržavat će H.265 video dekodiranje i 4G LTE povezivost. Očekuje se kako će čipset biti izdan negdje u drugoj polovici 2014. Prema posljednjim glasinama koje dolaze iz 1Pad.cn je da Rockchip priprema i svoju smartwatch ponudu.