Robert Downey Jr. u HTC marketinškoj kampanji

Robert Downey Jr. u HTC marketinškoj kampanji
Iron Man movie

Bloomberg prenosi kako HTC planira opsežnu dvogodišnju marketinšku kampanju na čelu sa zvijezdom filma Iron Man, glumcem Robertom Downey Jr. Dogovor kompanije i glumca navodno će biti težak 12 milijuna dolara, te će obuhvaćati televizijsko, tiskovno i billboard oglašavanje diljem svijeta.

HTC se bori kako bi zadržao korak sa snagom Samsungovog marketinga, unatoč pozitivnim recenzijama proizvoda , poput HTC One pametnog telefona.   Tvrtka je izvijestila kako je prodala 5 milijuna HTC One telefona od početka prodaje u ožujku, u usporedbi sa Samsungovih 10 milijuna prodanih Galaxy S4 uređaja u prvom mjesecu prodaje.

Direktor marketinga Ben Ho je u ožujku ove godine novinarima izjavio kako nisu bili dovoljno glasni, te je dodao kako će tvrtka povući „Quietly Brilliant“ naziv što bi trebalo ići u prilog novoj kampanji koja se temelji na temama „bold“, „authentic“ i „playful“.

Ovo nije prvi put da HTC eksperimentira sa slavnim zvijezdama, za lansiranje HTC One telefona odabran je James Van Der Beek iz serije Dawson's Creek.   Ipak Downey ima veću popularnost, te će je zasigurno i zadržati nakon današnje objave Marvela koji je priopćio da će se Iron Man pojaviti u drugom i trećem nastavku filma Avengers.