Rimac Automobili dobili kredit od 30 milijuna eura

Rimac Automobili dobili kredit od 30 milijuna eura
Dražen Tomić / Tomich Productions

Tvrtka Mate Rimca - Rimac Automobili dobila je kredit od 30 milijuna eura namijenjen razvoju tvrtke. Tako je potpredsjednik Europske investicijske banke (EIB) Dario Scannapieco potpisao krajem tjedna ugovor s Rimac Automobilima o zajmu vrijednom 30 milijuna eura za istraživanje, razvoj i proširenje proizvodnih kapaciteta u Svetoj Nedelji. Istovremeno je s Privrednom bankom Zagreb (PBZ) potpisao ugovor o garancijama za kredite inovativnim malim i srednjim poduzećima u iznosu od 25 milijuna eura.

Prema Scannapiecovim riječima banka financira razne sektore, infrastrukturu, turizam te dodao kako je impresioniram poslom koji do sada rade Rimac Automobili, njegovim razvojem i povećanjem broja zaposlenika u vrlo kratkom vremenu.

On nadalje ističe kako će kredit EIB-a tvrtki, koja pokazuje mnogo talenta u poslu kojim se bavi, dati novu priliku za razvoj, pogotovo njezinim inženjerima da iskažu svoj puni talent te da oni i Mate Rimac ostvare svoje snove.

Osnivač i većinski vlasnik Rimac Automobila pritom je istaknuo kako im zajam od 30 milijuna eura mnogo znači.

„Od Europske investicijske banke dobiti pečat da smo im prihvatljivi za financiranje je vrlo značajno jer su kriteriji jako visoki. Tisuće i tisuće firmi se prijavljuje i jako je mali postotak koga oni financiraju“, istaknuo je Rimac.

Podsjetimo, Rimčeva tvrtka radi trenutno na novim pogonima, novim proizvodima, a veliki je naglasak na razvoju novog auta C2. Dio kapitala stoga će biti iskorišten za dovršavanje novih projekata, a najveći dio za rast tvrtke, proizvodnih kapaciteta odnosno pogona, objašnjava Rimac i dodaje da tvrtka ne može ostati u sadašnjim okvirima odnosno da će "ili postati veliki i značajni ili će propasti".