Reboot Develop: U tri godine izgubili oko 56.000€ na organiziranje konferencija

Reboot Develop: U tri godine izgubili oko 56.000€ na organiziranje konferencija

Mnogi su danas već upoznati s hrvatskom Reboot Develop konferencijom koja je sa svojim luksuznim lokacijama, povoljnom cijenom i izvanrednom listom govornika zauzela poziciju kao jedna od najboljih konferencija baziranih na industriji videoigara u svijetu.

Tijekom ovogodišnje konferencije u Splitu razgovarali smo s mnogim nezavisnim tvrtkama iz Europe koji su tamo prikazivali svoje projekte i svi su potvrdili da je cijena isplativa za dobiveni sadržaj i za sve savjete od najutjecajnijih ljudi iz industrije. Što se tiče financijske isplativosti organiziranja tih konferencija, Damir Đurović, direktor tvrtke Digitalna Avantura, izjavio je tijekom ovogodišnje SGC konferencije u Sloveniji kako su prilikom organiziranja prethodne tri konferencije izgubili oko 56.000€.

Ideja same konferencije je privući najveća imena iz industrije videoigara kao što se to godišnje događa na godišnjoj D.I.C.E. konferenciji u Las Vegasu, ali s cijenom povoljnom za regionalne proizvođače igara. Na primjer, ulaznica za D.I.C.E. iznosi oko 2.500€, dok je ovogodišnja Reboot Develop ulaznica za jednu osobu iznosila 1.870 kn.

Cijeli tekst možete pročitati na našem gaming portalu gameperspectives.hr