Raste potražnja za BlackBerryem 10

Raste potražnja za BlackBerryem 10
ICTbusiness.info

Dobre vijesti za kanadsku tvrtku BlackBerry - raste potražnja za njihovim pametnim telefonima baziranim na BlackBerry 10 operativnom sustavu. Analitičar Mark Sue iz RBC Capital Marketsa u svojem novom istraživanju predviđa da će Blackberry otpremiti 14 milijuna Blackberry 10 uređaja do kraja godine, što je ipak značajnija razlika od 11 milijuna, kako se predviđalo na početku godine.

On smatra da će doći do povećanja sa 2.75 milijuna na 3.5 milijuna u prvoj četvrtini 2014, te  ističe da će Blackberry 10 ostvariti puno bolje rezultate na početku 2014. i da očekuje još veći rast tih brojki.

BlackBerry se trudi i dalje ostati konkurentan na tržištu, a podaci govore o sve većem udjelu u globalnom korištenju njihovih uređaja. U prilog tome govori i namjera lansiranja novih pametnih telefona, rad na poboljšanju OS-a i sve veći broj aplikacija za korisnike njihovih uređaja.

Svjesni da je u današnje vrijeme teško konkurirati popularnom iPhoneu ili Samsung Galaxyu, u BlackBerryu su ipak zadovoljni za sve većom potražnjom njihovih uređaja. Blackberry trenutno ostvaruje najbolje rezultate u Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, dok prodaja u SAD-u ostaje na osrednjim rezultatima.